Kontrola situace za vozidlem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práca sa zaoberá problematikou kontroly situácie za vozidlom, v teoretickej časti rozoberá nepriamy výhľad z vozidla, reakčnú dobu a možnosti jej merania, a možnosti merania pohybov očí pomocou eyetrackerov. Druhá časť práce sa zaoberá popisom metódy merania využitej na získanie potrebných dát a analýzou kontroly situácie za vozidlom pomocou spätných zrkadiel, a to najmä analýzou dôb trvania fixácií pohľadov v spätných zrkadlách a celkových dôb trvania pohľadov do spätných zrkadiel.
The diploma thesis deals with the issue of control the situation behind the vehicle, in the theoretical part discusses the indirect view from the vehicle, reaction time and possibilities of its measurement and the possibilities of measuring eye movements using eye trackers, The second part of the thesis deals with the description of the measurement method used to obtain the needed data and the analysis of the situation behind the vehicle using rear view mirrors by analyzing the duration of the fixations in the rear view mirrors and the total duration of the view in the rear view mirrors.
Description
Citation
RYŠAVÁ, K. Kontrola situace za vozidlem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Expertní inženýrství v dopravě
Comittee
doc. Ing. Aleš Vémola, Ph.D. (předseda) Ing. Josef Libertín, CSc. (místopředseda) Ing. Albert Bradáč, Ph.D. (člen) doc. Ing. Bc. Marek Semela, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Holcner, Ph.D. (člen) Ing. Michal Vintr, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Novotný (člen)
Date of acceptance
2019-11-15
Defence
Na otázky komise odpověděla. Zodpověděla otázky oponenta i vedoucího závěrečné práce. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že diplomantka závěrečnou práci obhájila. Studentce byly k diplomové práci položeny následující otázky: Nezabývala jste se myšlenkou, jak dlouho bude trvat rozpoznání co se v zrcátku děje? Nemyslíte že je to velmi krátká doba? Zkoušela jste, jestli se doma fixace mění v závislosti co je vrcátku? Znáte jakou část doby se řidiči dívají do zrcadla a jakou dopředu?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO