Automated Valuation Models (AVMs) a jejich využití

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Předpovědi tržních hodnot nemovitostí jsou důležité nejen pro investiční rozhodnutí a řízení rizik bankovních institucí, developerských společností a v neposlední řadě také domácností. Zvýšený přístup k údajům na trhu s nemovitostmi a snižování nákladů na oceňování, byly jedny z hlavních důvodů, aby byl iniciován zájem o vývoj a následné používání automatických oceňovacích modelů (AVM) ve světě. Nicméně implementace AVM je v České Republice stále limitována na minimum. Cílem práce je teoreticky přiblížit některé alternativní statistické metody, které AVM využívají, jako jsou fuzzy logika, ANN, prostorová ekonometrie nebo hédonické modely, charakterizovat AVM, jejich použití a analyzovat jejich současné uplatnění v tuzemsku a nastínit další možný vývoj.
Predictions of market values are important for investment decisions and risk management of banking institutions, developers and, last but not least, households. Increased access to real estate market data and reducing valuatin costs were one of the most important reasons to be interested in developing and subsequent using of automated valuation models (AVM) worldwide. However, the implementation of AVM in the Czech Republic is still limited to a minimum. The aim of the thesis is to theoretically describe some alternative statistical methods used by AVM, such as fuzzy logic, ANN, spatial econometrics or hedonic models, characterize AVM, their use and analyze their current application in the Czech Republic and outline further possible development.
Description
Citation
ŠMARDOVÁ, E. Automated Valuation Models (AVMs) a jejich využití [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jana Korytárová, Ph.D. (předseda) doc. Ing.arch. PhDr. Karel Schmeidler, CSc. (místopředseda) Ing. Josef Čech, Ph.D. (člen) doc. Ing. et Ing. Martin Cupal, Ph.D. et Ph.D. (člen) Ing. Petr Doležal (člen)
Date of acceptance
2019-11-15
Defence
Diplomantka seznámila státní zkušební komisi se svou diplomovou prací na téma Automated Valuation Models (AVMs) a jejich využití. Diplomantka na otázky oponenta odpověděla. Komise položila otázky Setkala jste se s aplikací AVM v porovnání se znaleckým posudkem. Diplomantka na otázku odpověděla. Diplomantka závěrečnou práci obhájila, obhajoba je hodnocena C.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO