Kalibrace hydraulického modelu vodovodní sítě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se zabývá kalibrací hydraulických simulačních modelů, zejména metodami, které se pro kalibraci používají a dále parametry, které jsou při kalibraci upravovány. V teoretické části je zpracována literární rešerše v oblasti matematického modelování, základních principů, které se při hydraulickém modelování uplatňují a současného přístupu ke kalibraci a sběru dat. V praktické části práce je sestaven a následně kalibrován model skupinového vodovodu Horní Dunajovice. Kalibrace je provedena nejprve manuálně pro běžný zatěžovací stav a následně s použitím za tímto účelem vytvořeného kalibračního softwaru pro vysoké rychlosti proudění v síti.
This diploma thesis deals with calibration of hydraulic simulation models, especially with methods used for calibration and parameters that are modified during calibration. The literature review in the field of mathematical modeling, basic principles applied in hydraulic modeling and the current approach to calibration and data collection is done in theoretical part. In the practical part of the thesis, a hydraulic model of the group water supply system Horní Dunajovice is built and subsequently calibrated. The calibration is first performed manually for the normal operational status and then using a calibration software created for this purpose for a load case with high velocity.
Description
Citation
NÁPLAVOVÁ, E. Kalibrace hydraulického modelu vodovodní sítě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
prof. Ing. Štefan Stanko, PhD. - předseda, prof. Ing. Petr Hlavínek, CSc., MBA - místopředseda, Kristýna Velikovská - tajemník, Ing. Tomáš Kučera, Ph.D. - člen, Ing. Miloš Kovář - člen, Ing. Pavel Dvořák, Ph.D. - člen, Ing. Pavel Mikulášek - člen,
Date of acceptance
2020-01-27
Defence
V úvodu obhajoby studentka přednesla hlavní teze diplomové práce. Byly přečteny posudky vedoucího práce a oponenta. Studentka zodpověděla připomínky obsažené v posudcích. Diskuze k diplomové práci se zaměřila na téma: Otázka: Při propojení programu MATLAB a EPANET. V kterém z těchto rozhraní se výsledně programuje? Lze tímto spojením vygenerovat časový horizont od vodojemu do spotřebiště? Otázka: Můžete okomentovat drsnosti potrubí, které Vám vyšly? Otázka: V prezentaci DP jste měla graf, kde průtoky klesly na nulu. Můžete to okomentovat? Otázka: Uvádíte měření 15 míst vodovodní sítě. Etapizace? Kolik měřících míst je vhodné pro vodovodní síť odpovídající rozsahu zájmové lokality? Otázka: Tabulka profilů a optimálních profilů. Můžete okomentovat výrazné rozdíly některých těchto dat? Jaký byl materiál potrubí vodovodní sítě?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO