Optimalizace nakládání se srážkovými vodami u vybraných objektů v Brně - Komíně

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato práce hovoří o decentrálním nakládání srážkových vod. Popisuje způsoby decentrálního nakládání a nahlíží do problematiky ve směru legislativy. V praktické části byl vytvořen výpočetní nástroj, který má ulehčit rozhodování, jak velký objem nádrže zvolit v závislosti na rozměru sběrné plochy a zavlažovaného území.
This work talks about decentralized rainwater management. It describes the ways of decentralized management and looks into the issue from the legislation point of view. In the practical part, a computational tool was created to make it easier to decide how much tank to choose depending on the size of the collecting area and the irrigated area.
Description
Citation
ŠKOLAŘ, J. Optimalizace nakládání se srážkovými vodami u vybraných objektů v Brně - Komíně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
prof. Ing. Jaroslav Pollert ml., Ph.D. - předseda, doc. Ing. Ladislav Tuhovčák, CSc. - místopředseda, Ing. Daniela Šíblová - tajemník, Ing. Renata Biela, Ph.D. - člen, Ing. Petr Baránek - člen, Ing. Miroslav Svoboda, Ph.D. - člen, Ing. Petr Prax, Ph.D. - člen, Ing. Jakub Raček, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-01-27
Defence
V úvodu obhajoby student přednesl hlavní teze diplomové práce. Byly přečteny posudky vedoucího práce a oponenta. Student zodpověděl připomínky obsažené v posudcích. Diskuze k diplomové práci se zaměřila na téma: Otázka 1: Jaká je hlavní motivace při jímání dešťové vody? Proč dešťovou vodu jímáme? Otázka 2: Proč byla zálivka při experimentu prováděna v ranních hodinách? Otázka 3: Jak by byla řešena problematika závlahy stromů? Otázka 4: Bylo navrhované řešení akumulace vody řešeno s investorem? Otázka 5: Jaká bude maximální spolehlivost navržené akumulační nádrže? Otázka 6: Je rozdíl v bilanci dešťů v Brně Tuřanech a v návrhové lokalitě Brně Komíně? Otázka 7: Je závlahová denní dávka společně s větší dešťovou přeháňkou zahrnuta ve výpočtu? Je uvažováno i s vyšší dešťovou zálivkou než 3 mm?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO