Hodnocení technického stavu a posouzení rizik vodojemů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se zabývá především analýzou a posouzením rizik vodárenských systémů zásobování pitnou vodou. V rámci práce byla provedena rešerše dané problematiky jak ve světě, tak v České republice. V softwaru WaterRisk, vyvíjeném na VUT v Brně a sloužícímu ke zpracování posouzení rizik, byl vyhodnocen skupinový vodovod Třebom, jehož provozovatelem je společnost SmVaK Ostrava a.s. V další části je práce zaměřena na posouzení technického stavu vodojemů. Byla shrnuta problematika v zahraničí i v České republice a na konkrétním příkladu zemního vodojemu, který byl pro účely práce anonymizován, je ilustrováno vyhodnocení technického stavu pomocí aplikace TEAwater. Hodnocen byl stav před rekonstrukcí a po provedené rekonstrukci.
The diploma thesis is primarily focused on risk analysis and risk assessment of drinking water supply systems. In the research, the issues of risk analysis and risk assessment considering world and Czech Republic, were summarized. Software WaterRisk, which was developed by BUT Brno, was used for risk assessment of a particular water supply system in Třebom. Next, the thesis is aimed on technical audit of water tanks. There was a research of technical audit in the world and in the Czech Republic. Also assessment of technical audit of a particular water tank, which had to be anonymized, using software TEAwater is described in detail. Two conditions were considered: before and after reconstruction.
Description
Citation
TANISTROVÁ, L. Hodnocení technického stavu a posouzení rizik vodojemů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
prof. Ing. Ján Ilavský, PhD. - předseda, doc. Ing. Jaroslav Raclavský, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jana Nováková - tajemník, Ing. Jan Polášek - člen, Ing. Vladimír Habr, Ph.D. - člen, doc. Ing. Milan Látal, CSc. - člen, Ing. Jan Ručka, Ph.D. - člen, doc. Ing. Petr Hluštík, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-01-27
Defence
V úvodu obhajoby student přednesl hlavní teze diplomové práce. Byly přečteny posudky vedoucího práce a oponenta. Student zodpověděl připomínky obsažené v posudcích. Diskuze k diplomové práci se zaměřila na téma: Otázka: Je SW aplikace WaterRisk propojena a kompatibilní s GIS? Otázka: Co je to katalog nežádoucích stavů, který je součástí aplikace? Otázka: Jaké studetntka vidí výhody v používání jednotné metodiky pro hodnocení technického stavu a posouzení rizik veřejných vodovodů a zdali by to mělo pro stát nějaké výhody? Otázka: Jak se nastavovaly váhy kritérií při posuzování technického stavu? Otázka: Jsou součástí metodiky posouzení technického stavu vodojemů reálně se vyskytujících problémy (odvětrávání, zabezpečení apod.)? Otázka: V čem spočívala rekonstrukce ÚV?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO