Návrh extenzívní čistírny odpadnich vod pro obec do 500 EO

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Práce zabývající se návrhem přírodní čistírny odpadních vod pro 300 EO v obci Uhřice. Čistírna je navržena jako nejlepší dostupná technologie pro obec Uhřice – výběru přírodního typu čistírny odpadních vod předcházelo posouzení investičního záměru, dosažitelných výsledků a náročnosti na obsluhu. Práce se v úvodní části zaměřuje na sběr informací o dotčené lokalitě a následně popisuje návrh jednotlivých objektů. V rámci návrhu objektů jsou vždy uvedeny vstupní parametry pro dimenzování konkrétních stavebních objektů, doplněny o podrobné výpočty. Součástí práce je i výkresová dokumentace jednotlivých objektů a čistírny jako stavebního celku. Návrh řešení vychází z poznatků získaných během bakalářské práce, z výzkumných a provozních objektů, které jsou již navržené a na kterých spolupracuje Ústav vodního hospodářství krajiny ve spolupráci se spin-off VUT v Brně, Conwe s.r.o. Výsledek práce bude podkladem pro jednotlivé stupně projektové dokumentace v obci Uhřice.
The subject of this master thesis is a 300 EP wastewater treatment wetland proposal in Uhřice village. Wetland was designated as the most reasonable available technology for Uhřice village - the selection of a water treating process was preceded by an assessment of the investment plan, achievable results, and service requirement. The introduction part is focused on the area of interests, its basic information and describes the individual object proposal. Object proposal consists of input parametres for dimensioning individual objects and detailed calculations. Part of the thesis includes drawing documentary of individual objects and the complete wastewater treatment wetland as a complex area. The design of the solution is based on the knowledge gained during the bachelor thesis, on research and operational objects that are already designed and on which the Institute of Landscape Water Management in cooperation with the spin-off BUT, Conwe s.r.o. This master thesis will be used as a background for the individual stages of project management in the Uhřice village.
Description
Citation
BRYCHTOVÁ, V. Návrh extenzívní čistírny odpadnich vod pro obec do 500 EO [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
prof. Ing. Kamila Hlavčová, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Daniel Marton, Ph.D. - místopředseda, Ing. Ondřej Chaloupka - tajemník, doc. Ing. Jitka Malá, Ph.D. - člen, Ing. Tomáš Kozel, Ph.D. - člen, Ing. Michal Kriška, Ph.D. - člen, doc. Dr. Ing. Petr Doležal - člen,
Date of acceptance
2020-01-28
Defence
Diplomantka odpověděla na všechny dotazy členů komise velmi dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO