Kapková závlaha parkových ploch v polyfunkčním objektu s využitím dešťové vody

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem této práce je navrhnout závlahový systém parkových ploch v polyfunkčním objetu s využitím dešťových vod. K vyřešení bylo využito poznatků získaných v průběhu studia. Řešením je závlahový systém skládající se z kapkové závlahy doplněné závlahou postřikem, který pro svůj provoz využívá dešťovou vodu. V případě jejího přebytku je voda zneškodněna pomocí vsakovacích bloků umístěných na pozemku. Přínosem této práce je ukázat, že návratnost investice je v podobných případech přijatelná, a především, že je tato investice přínosem k odpovědnosti k přírodním zdrojům.
The aim of this work is to design an irrigation system of park areas in a multifunctional object using rainwater. The knowledge obtained during the study was used to solve the problem. The solution is an irrigation system consisting of drip irrigation supplemented with a sprinkler irrigation system that uses rainwater for its operation. In the event of excess of rainwater, the water is disposed of by means of infiltration blocks located on the land. The benefit of this work is to show that the return on investment is acceptable in similar cases and, above all, that this investment contributes to responsibility for natural resources.
Description
Citation
KABÁTEK, S. Kapková závlaha parkových ploch v polyfunkčním objektu s využitím dešťové vody [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
prof. Ing. Ján Szolgay, Ph.D. - předseda, prof. Ing. Miloš Starý, CSc. - místopředseda, Ing. Věra Horáková - tajemník, Ing. David Fína - člen, Ing. Pavel Menšík, Ph.D. - člen, Ing. Stanislav Paseka - člen, Ing. Eva Hyánková, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-01-28
Defence
Potenciál v Brně FAST – velké množství ploch, možnost pro studenty vidět v praxi Nákupní střediska, spíše větší objekty Provoz závlahových systémů? Existují zasakovací plochy, avšak nemá informace o nakládání s těmito vodami, v praxi se zatím moc neuplatňují Dotace? U rodinných domů přibližně 50% ceny Spotřeba vody na obyvatele v ČR oproti EU? Záleží na způsobu vyhodnocení V rámci zemí v EU jsme v polovině s menší spotřebou vody
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO