Rychlovazný silniční cement

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předkládaná diplomová práce se zabývá studiem oxidu hořečnatého vypáleného různými pálícími režimy a jeho možnostmi využití jako potencionální expanzní přísady. Teoretická část se věnuje především objemovým změnám a způsobu jejich ovlivnění. Praktická část práce je zaměřena na sledování morfologie, fázového složení a průběhu hydratace oxidu hořečnatého.
The thesis deals with the study of magnesium oxide burned by various burning regimes and his possibilities of its usage as potential expansion additive. The theoretical part of the thesis concerns mainly the volume changes and how they can be influenced. The practical part focuses on monitoring morphology, phase composition and the hydration process of magnesium oxide.
Description
Citation
COUFAL, D. Rychlovazný silniční cement [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavebně materiálové inženýrství
Comittee
Ing. Karel Lang, CSc. - předseda, Ing. Hynek Smolka - místopředseda, Ing. Magdaléna Michalčíková, Ph.D. - tajemník, prof. Ing. Marcela Fridrichová, CSc. - člen, prof. RNDr. Ing. Stanislav Šťastník, CSc., Ph.D. - člen, doc. Ing. Jiří Brožovský, CSc. - člen, doc. Ing. Karel Dvořák, Ph.D. - člen, Ing. Lenka Nevřivová, Ph.D. - člen, Ing. Adam Hubáček, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-01-28
Defence
Připomínky v posudku oponenta byly vysvětleny ke spokojenosti členů komise. Ing. Karel Lang, CSc. - Práce se zaměřovala na vytvoření lepšího cementu pro silniční stavby, je to tak? Nebylo by lepší udělat dlouhodobější zkoušky? Dlouhodobá stabilita cementu, jak to vidíte? Máte představu odkud se do cementu dostává MgO a kdy přesně v průběhu výpalu? doc. Ing. Karel Dvořák, Ph.D. - Znáte zdroj magnezitu nebo dolomitu? Ing. Lenka Nevřivová, Ph.D. - Připomínky k práci - máte spoustu hezkých rentgenogramů, proč je máte v práci tak malé? Bylo by lepší popsat větší píky vedle grafu, aby to bylo přehlednější. Ing. Adam Hubáček, Ph.D. – Dělal jste srovnání s jinými druhy cementu použitelnými ve silničním stavitelství? A/1 – Student výborně reagoval a zaujímal svoje stanovisko ke všem připomínkám k předložené DP od oponenta i členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO