Strojové zpracování časoprostorových dat pro potřeby územního plánování.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se zabývá zpracováním surových dat ze sledování vozidel pomocí GPS za účelem získání dopravních veličin, jako možného zdroje dat pro dopravní průzkumy a následné analýzy v oblasti modelování dopravy.
The diploma thesis deals with the processing of raw data from vehicle tracking by means of GPS in order to obtain traffic quantities as a possible source of data for traffic surveys and subsequent analysis in the field of traffic modeling.
Description
Citation
BROŽEK, J. Strojové zpracování časoprostorových dat pro potřeby územního plánování. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Městské inženýrství
Comittee
Doc. Ing. František Kuda, CSc. - předseda, doc. Ing. Tomáš Vymazal, Ph.D. - místopředseda, Ing. Ing. Kristýna Hrabová - tajemník, Ing. Lucie Vaňková , Ph.D. - člen, Ing. Petr Blasinski, Ph.D. - člen, Ing. Richard Svoboda, Ph.D. - člen, Ing. Radim Kolář, Ph.D. - člen, Ing. Radka Matuszková - člen, Ing. arch. Tomáš Pavlovský, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-01-30
Defence
Student Jan Brožek během své prezentace o diplomové práci na téma Strojové zpracování časoprostorových dat pro potřeby územního plánování pohovořil o zisku vstupních dat, měřených parametrech, zpracování dat pomocí softwaru, o tvorbě vlastní referenční sítě, následovalo popsání městského okruhu v Brně - úsekové intenzity, o rychlosti vozidel, matice zdrojů a cílů. Poté byly položeny dotazy oponenta diplomové práce Ing. Martina Nováka: 1. Jako špičkovou hodinu jste vzal 15-16. Na základě čeho jste tak udělal? 2. Tabulka 4.1 vykazuje nejnižší hodnoty v úsecích 9, 38 a 39. Čím může být tato odchylka způsobena? 3. Na straně 17 popisujete zeměpisnou šířku a délku jako polohu na ose X a Y. Jaký je rozdíl mezi WGS 84 a S-JTSK? 4. Ne všichni jsou obeznámeni s rozdíly CAD a GIS softwaru. Můžete popsat základní rozdíl a důvody nemožnosti použít CAD pro vaši práci? 5. Například na obrázku 4.7 a 4.8 mohl student použít funkci GIS pro zobrazení barvy úseku, dle naměřené rychlosti. Což by vedlo k lepší orientaci. Následovaly dotazy členů komise: Ing. Radka Matuszková Jak jste zohlednil parkování, nesnižuje to rychlost automobilů? Proč je anonymizace problém? Ing. Richard Svoboda, Ph.D. Data z GPS - soukromé data, ten kdo GPS nemá není zohledněn? Cílem práce je ověřit data a zjistit co z nich lze získat? Student na otázky komise odpověděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO