Generel bezbariérových tras v městské části Královo Pole

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se v první části zabývá rešerší bezbariérových úprav pro oblast veřejného prostoru pro Slovenskou republiku, Polskou republiku, Spolkovou republiku Německo a Rakouskou republiku. Následně je provedeno porovnání hlavních parametrů pro oblast dopravních staveb jednotlivých států s parametry požadovanými v České republice. V druhé části diplomové práce je vypracován Generel bezbariérových tras v městské části Královo Pole, v rámci kterého jsou vytvořeny čtyři trasy pro městskou část Královo Pole spojující objekty pro veřejnou potřebu, na kterých je nejprve provedena analýza současného stavu a poté jsou navrženy úpravy v souladu s vyhláškou a metodikou bezbariérového užívání dopravních staveb.
This diploma thesis deals with research of barrier-free design requirements in public space for Slovak Republic, Republic of Poland, Federal Republic of Germany and Republic of Austria. Then the main barrier-free design requirements for traffic structures are compared to requirements in Czech Republic. In the second part of this thesis is elaborated Generel of barrier-free routes in the city district of Královo Pole, which contains of creating four routes connecting important obejcts in the city district of Královo Pole. Following is a detailed analysis of those routes, a comparison with a decree, a methodology and a proposal for repairs.
Description
Citation
DUBŠÍKOVÁ, K. Generel bezbariérových tras v městské části Královo Pole [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
doc. Ing. Ludvík Vébr, CSc. - předseda, doc. Ing. Dušan Stehlík, Ph.D. - místopředseda, Ing. Libor Veselý - tajemník, Ing. Radka Matuszková - člen, Ing. Martin Smělý, Ph.D. - člen, doc. Ing. Jan Pavlíček, CSc. - člen, Ing. Petr Kumpošt, Ph.D. - člen, Ing. Petr Pánek, Ph.D. - člen, Ing. Radek Komenda - člen,
Date of acceptance
2020-01-28
Defence
Diplomantka si vzorně připravila svoji prezentaci na dobré grafické úrovni. Diplomantka se vyjadřovala plynule a sebevědomě. Představení diplomové práce bylo komplexní a byla poznat velmi dobrá znalost řešené problematiky. Studentka dostatečně zodpověděla všechny dotazy oponenta. Studentce byl položen dotaz na konkrétní místo řešené v práci, kde jsou nedostatečně zajištěny rozhledy. Studentka částečně odpověděla. Jak jste posuzovala délky přechodů v práci? Studentka dostatečně odpověděla. Opravdu chcete řešit místa výskytu osob hmatovými úpravami? Diplomantka odpověděla dostatečně. Studentka reagovala na dotaz na stavební úpravy autobusových zastávek. Když budete mít průsečnou křižovatku s přechody ve všech směrech, je nutné, aby na každém přechodu byly úpravy pro nevidomé/slabozraké? Studentka řekla svůj názor na otázku a vedla k ní diskusi. Diplomantka odpověděla všechny dotazy k diplomové práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO