Využití účelového třídění nákladů při finančním řízení podniku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato bakalářská práce má za cíl popsat možnosti členění nákladů a jeho využití v rámci optimalizace vedení finančního účetnictví a jeho transformace na manažerské účetnictví, které umožňuje účetním jednotkám získávat relevantní informace pro rozhodování především v oblasti finančního řízení. Práce se zaměřuje na obor stavebnictví, který má řadu specifik včetně vysokého stupně nákladové diverzifikace a dlouhého životního cyklu zakázky. Práce má ukázat, jak i snadná metoda alokace nákladů může vést k efektivnímu sledování plnění rozpočtu jednotlivých zakázek, které je navázáno z hlavní části na zákonnou povinnost vedení účetnictví s využitím běžných účetních výkazů.
This thesis aims at describing options of cost division and its use within optimalization of financial accounting and its transformation into management accounting, which allows accounting units to get relevant information for decision especially in the area of financial management. Thesis is focused on building industry, which is characterized by several specifics including high level of cost division and long life cycle of the contract. This thesis shows, that even simple cost allocation method can lead to more effective monitoring of individual contracts budgets, which is mainly connected with statutory obligation to keep the books with application of standard financial statements
Description
Citation
JANHUBA, T. Využití účelového třídění nákladů při finančním řízení podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Management stavebnictví
Comittee
Date of acceptance
2012-06-13
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO