Prognóza dopravního chování obyvatel

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Práce se zaměřuje na sledování vývoje dělby přepravní práce, jako základního ukazatele určujícího volbu dopravního prostředku pro prognostické dopravní modely. Nejprve jsou popsány přístupy k prognóze dopravy v ČR. Dále je věnována pozornost nejednotné definici a faktorům ovlivňujícím dělbu přepravní práce. Hlavní část práce popisuje metodiky zjištění, vývoj a cíl tohoto ukazatele v Brně, Curychu, Drážďanech, Norimberku a Vídni. Pro jednotlivá města jsou hodnoceny vlivy změn dopravnících sítí na dělbu přepravní práce a dopravní chování. Na závěr jsou sledované trendy vzájemně srovnány.
This diploma thesis focuses on the development of modal split, as a fundamental indicator determining travel behavior for traffic model forecasting. Firstly, approaches to traffic forecasting in the Czech Republic are described, and an emphasis is put on non-uniform definitions and factors influencing modal split. The body of the thesis describes methods of establishing, as well as the development and objective of the modal split in Brno, Zurich, Dresden, Nurnberg, and Vienna. For each city, the effects of traffic network changes on modal split and travel behavior are evaluated. Finally, the observed trends are compared with each other.
Description
Citation
KOBZOVÁ, H. Prognóza dopravního chování obyvatel [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Doc. Ing. Josef Kocourek, Ph.D. - předseda, doc. Dr. Ing. Michal Varaus - místopředseda, Ing. Tomáš Efenberk - tajemník, doc. Ing. Petr Holcner, Ph.D. - člen, Ing. Martin Všetečka, Ph.D. - člen, Ing. Petr Mondschein, Ph.D. - člen, Ing. Luděk Mališ - člen, Ing. Petr Soldán - člen,
Date of acceptance
2020-01-28
Defence
Prezentace je úhledná a přehledná, obsahuje stručné informace, grafy a obrázky. Ústní projev je srozumitelný a výstižný, bez zaváhání. Prezentace je doplněna obsáhlým a sofistikovaným projevem. Připomínky oponenta byly zodpovězeny na vysoké úrovni. Otázky ze strany komise byly zodpovězeny dostatečně a s vysvětlením.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO