Studie křižovatky ulic Hlavní třída a Slezská ve Frýdku-Místku

Abstract
Předmětem této diplomové práce je variantní návrh úpravy stykové křižovatky ve Frýdku-Místku na průsečnou. Nejdřív byla provedena prognóza intenzit generované dopravy z územního plánu, dále prognóza intenzit při přeložce silnice II/477. Pro každou prognózu byly vytvořeny dvě varianty. V první variantě to je jednopruhová okružní křižovatka a světelně řízená křižovatka se signálním plánem. Ve druhé a třetí variantě se jedná o turbo okružní křižovatku a světelně řízenou křižovatku se signálním plánem. Všechny varianty byly kapacitně posouzeny.
The subject of this diploma thesis is variant design of adaptation of T- intersection to crossroad at Frýdek-Místek. At first, there was made traffic forecast of generated traffic from regional planning. After that, there were made traffic forecast from relocation of road II/477. Then for every traffic forecast there were made two more variants of designs. The first variant is designed by one lane roundabout and signal-controlled intersection with signal timing plan. The second and the third variant are designed by turbo roundabout and signal-controlled intersection with signal timing plan. All variants have their own capacity analysis.
Description
Citation
SLÁVIKOVÁ, Ľ. Studie křižovatky ulic Hlavní třída a Slezská ve Frýdku-Místku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
doc.Ing. Katarína Bačová, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Petr Hýzl, Ph.D. - místopředseda, Ing. Pavel Šperka - tajemník, Ing. Michal Radimský, Ph.D. - člen, Ing. Jiří Apeltauer, Ph.D. - člen, Ing. Ivo Skalický - člen, Ing. Jiří Matula - člen, Ing. Petr Smítal - člen,
Date of acceptance
2020-01-29
Defence
Studentka představila prezentaci své diplomové práce. Byly přečteny posudky oponenta a vedoucího DP, v oponentském posudku nebyly položeny žádné připomínky či dotazy k práci. Položené dotazy státnicovou komisí: - Uvažovala jste s tím, že v roce 2025 bude dokončen obchvat Frýdku-Místku? Zodpověděla, že neuvažovala. - Jak jste zohlednila přechody pro chodce a místa pro přecházení v rámci křižovatky? Na otázku reagovala. - Jak se má chovat cyklista, když přejde k přechodu pro chodce (v návaznosti na Váš návrh)? Zodpověděla. - V příčném řezu uvádíte, že pod obrusnou vrstvou máte dávkování spojovací postřiku 0,5 kg/m2. V technické zprávě uvádíte dávkování 0,3 kg/m2. Co je správnější řešení? Odpověděla že 0,3 kg/m2. - V příčném řezu uvádíte, že používáte vrstvu s cementem, jak by se to dalo nahradit? Odpověděla.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO