Způsoby vyhodnocování nehodovosti a jejich optimalizace

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se zabývá porovnáním způsobů vyhodnocování nehodovosti a jejich optimalizací v České republice a v dalších zvolených státech. Práce vychází z metodik jednotlivých států, které byly zkoumány a poté spolu porovnávány a hodnoceny z hlediska praktického použití. Načerpané teoretické znalosti byly aplikovány na praktické příklady ve formě zvolených mezikřižovatkových úseků a křižovatek. Každá řešená oblast byla zhodnocena a porovnána z hlediska nehodovosti.
The thesis deals with the comparison of accident assessment methods and their optimization in the Czech Republic and other selected countries. The work is based on the methodologies of individual countries, which were examined and then compared and evaluated in terms of practical use. The gained theoretical knowledge was applied to practical examples in the form of selected section of roads and crossroads. Every area was evaluated and compared in terms of accident rate.
Description
Citation
SOUKUPOVÁ, T. Způsoby vyhodnocování nehodovosti a jejich optimalizace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
doc. Ing. Ludvík Vébr, CSc. - předseda, doc. Ing. Dušan Stehlík, Ph.D. - místopředseda, Ing. Libor Veselý - tajemník, Ing. Radka Matuszková - člen, Ing. Martin Smělý, Ph.D. - člen, doc. Ing. Jan Pavlíček, CSc. - člen, Ing. Petr Kumpošt, Ph.D. - člen, Ing. Petr Pánek, Ph.D. - člen, Ing. Radek Komenda - člen,
Date of acceptance
2020-01-28
Defence
Diplomantka si připravila prezentaci ve které zkušební komisi představila svoji diplomovou práci. Prezentace byla na dobré grafické úrovni. Přednes byl sebevědomý jasný a zřetelný. Otázky oponenta: Proč myslíte, že je provádění analýzy nehodovosti důležité, kdo by ho měl provádět a při jakých příležitostech? Diplomantka odpověděla vyčerpávajícím způsobem. Otázka č. 2 Diplomantka odpověděla Otázka č. 3 Diplomantka odpověděla Diskuse k diplomové práci: Myslíte si, že je možné, aby vznikla unifikovaný postup pro analýzu nehodovosti, který bude univerzálně uplatňován? Diplomantka odpověděla. Jaká data bylo pro práci nejobtížnější získat? Diplomantka odpověděla. V čem je přínos porovnání metodik v jednotlivých státech? Diplomantka odpověděla.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO