Aplikace systému hospodaření s vozovkou (SHV) na silnicích II. a III. třídy Libereckého kraje

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá systémem hospodaření s vozovkou jako nástrojem správy a údržby silnic Libereckého kraje. Cílem je provést sběr poruch vozovek v rámci síťové úrovně na silnicích II. a III. třídy. Změřená data následně vyhodnotit a provést variantní návrhy plánů údržby a oprav. Dále se práce zabývá jednotlivými variantami v procesu vyhodnocování dat, hodnotí jejich vhodnost a přesnost. Teoretická část obsahuje informace potřebné k pochopení fungování systému hospodaření s vozovkou a rovněž popis softwaru použitého pro sběr a následnou práci s daty. V praktické části jsou prezentovány výsledky a zodpovězeny otázky vyplývající ze stanovených cílů.
This master thesis deals with the pavement management system as a tool for a management and maintenance of the roads in the Liberec region. The aim is to collect road failures within the network pavement management system level on roads of 2nd and 3rd class. The resulting data will be used for evaluate pavement condition and make plans of pavement maintenance and rehabilitation in variants. Furthermore, the thesis deals with individual variants in the process of data evaluation when evaluating their suitability and accuracy. The theoretical part summarises the information needed to understand the functioning of the road management system, as well as a description of the software used to collect and subsequent work with the data. In the practical part are presented results of the thesis and moreover the questions arising from the goals set are answered.
Description
Citation
ŽŮREK, J. Aplikace systému hospodaření s vozovkou (SHV) na silnicích II. a III. třídy Libereckého kraje [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
doc.Ing. Katarína Bačová, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Petr Hýzl, Ph.D. - místopředseda, Ing. Pavel Šperka - tajemník, Ing. Michal Radimský, Ph.D. - člen, Ing. Jiří Apeltauer, Ph.D. - člen, Ing. Ivo Skalický - člen, Ing. Jiří Matula - člen, Ing. Petr Smítal - člen,
Date of acceptance
2020-01-29
Defence
Student představil prezentaci své diplomové práce. Preezentace byla připravena na vysoké úrovni. Student působil velmi přesvědčivě. Byly přečteny posudky vedoucího a oponenta diplomové práce. Student reagoval na položené dotazy a zodpověděl položené dotazy v oponentském posudku. Další položené dotazy: - Jak funguje sestavování plánů při hospodaření s vozovkou, je na to nějaká priorozace? Student zodpověděl. - Je reálné v rámci uvedeného systému ručně přenastavit i a upřednostnit pro opravu i silnici, která není v havarijním stavu? Student zodpověděl. Student velmi živě reagoval i na diskusi, která vznikla.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO