Ocelová lávka pro pěší

No Thumbnail Available
Date
Authors
Ujházy, Denis
ORCID
Advisor
Štrba, Michal
Referee
Barnat, Jan
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Obsah diplomové práce spočívá v návrhu a posouzení ocelové lávky pro pěší a cyklisty přes řeku Ostravici. V úvodu práce jsou porovnány dvě varianty konstrukcí lávek, přičemž vhodnější lávka byla dále detailně vypracována. Vybranou variantu tvoří dva nakloněné ocelové parabolické oblouky, na kterých je zavěšena pomocí táhel mostovka. Ze statického hlediska se jedná o dvoukloubový obloukový nosník. Mostovku tvoří dva hlavní ocelové nosníky a příčníky, které jsou spřaženy s železobetonovou deskou. Rozpětí lávky je 80 m a její vzepětí je 9,12m. Hlavní materiál nosných prvků je ocel S355.
The content of this diplom is about design and assesment of a steel footbridge for pedestrians and cyclists across the river Ostravice. In an introduction of the work are compared two possible options of footbridge structures.and then the appropriate one is processed in detail. The chosen variant is made of two parabolic arches tilted to each other on which is suspended deck by suspenders. In a static aspect the main loadbearing beams are two-hinged arches. The bridge deck consists of two steel beams and floor beams which are composited with a reinforced concrete slab. The span length is 80 m and archs camber is 9,12m. The main material of the structural elements is steel S355.
Description
Citation
UJHÁZY, D. Ocelová lávka pro pěší [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Ing. Antonín Pechal, CSc. - předseda, prof. Ing. Jindřich Melcher, DrSc. - místopředseda, Ing. Ondřej Pešek, Ph.D. - tajemník, Ing. Pavel Húsek - člen, Ing. Milan Pilgr, Ph.D. - člen, prof. Ing. Zdeněk Kala, Ph.D. - člen, Ing. Ondřej Pešek, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-01-29
Defence
Student formou prezentace představil komisi svou diplomovou práci, její hlavní cíle a výsledky a poté velmi dobře reagoval na připomínky oponenta vyjádřené v oponentském posudku i na otázky členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO