Mostní provizórium pro pěší a cyklistickou dopravu z materiálů vyšších pevností

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Obsah diplomové práce spočívá v návrhu zvětšení rozpětí ocelové Modulární lávky ML36 pro pěší a cyklisty. Cílem je zachovat co největší počet prvků původní konstrukce. V rámci práce jsou porovnány celkem tři varianty, přičemž jedna z nich byla dále detailně vypracována. Vybranou variantu tvoří prodloužená původní lávka ML36, která je vzepřena předepnutou konstrukcí. Ze statického hlediska se jedná o prostě podepřený příhradový nosník. Rozpětí lávky je 39-45. Hlavní materiál nosných prvků je ocel S355, S460 a S520.
The purpose of the thesis is to suggest a span enlargement of steel Modular footbridge ML36 for pedestrian and cycling transport. The aim is to preserve as many elements of the original construction as possible. In the thesis, three variants are discussed with the detailed focus on one of them. The chosen variant is made up by elongated original footbridge ML36, which is supported by prestressed structure. From the static point of view, it is a simply supported truss. The span of the footbridge is 39-45. The main material of the structural elements is steel S355, S460 and S520.
Description
Citation
BÁRTŮ, A. Mostní provizórium pro pěší a cyklistickou dopravu z materiálů vyšších pevností [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
prof. Ing. Josef Vičan, CSc. - předseda, prof. Ing. Marcela Karmazínová, CSc. - místopředseda, Ing. Ivan Balázs, Ph.D. - tajemník, Ing. Radim Pokorný - člen, Ing. Michal Štrba, Ph.D. - člen, doc. Ing. Vlastislav Salajka, CSc. - člen, Ing. Ivan Balázs, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-01-29
Defence
Student představil komisi formou prezentace svoji diplomovou práci a velmi dobře odpověděl na dotazy a připomínky oponenta vyjádřené v oponentském posudku.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO