Návrh lávky přes řeku Svratku v Brně

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem diplomové práce je návrh a posouzení ocelové nosné konstrukce lávky pro pěší a cyklisty přes řeku Svratku v Brně. Lávka je o jednom poli a má rozpětí 64,7 m. Nosná konstrukce je tvořena příhradovou konstrukcí s horní mostovkou. Mostovka je prvková s kompozitními rošty. Nosné prvky jsou z oceli S355.. Výpočtový model byl vytvořen v programu Scia Engineer.
The aim of this diploma thesis is to project and analyze a footbridge for pedestrians and cyclists over the Svratka river in Brno. The footbridge is single- spanned with a span of 64,7 m. Load-bearing structure is made of truss structure with upper deck. The bridge deck consists of floor beams and composite panels. Elements of the structure are made out of steel S355. The structure was designed in Scia Engineer 19.
Description
Citation
KONEČNÝ, Š. Návrh lávky přes řeku Svratku v Brně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
prof. Ing. Josef Vičan, CSc. - předseda, prof. Ing. Marcela Karmazínová, CSc. - místopředseda, Ing. Ivan Balázs, Ph.D. - tajemník, Ing. Radim Pokorný - člen, Ing. Michal Štrba, Ph.D. - člen, doc. Ing. Vlastislav Salajka, CSc. - člen, Ing. Ivan Balázs, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-01-29
Defence
Student představil komisi formou prezentace svoji diplomovou práci a velmi dobře odpověděl na dotazy a připomínky oponenta vyjádřené v oponentském posudku.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO