Systémy energeticky úsporných budov

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
První část diplomové práce se věnuje problematice vnitřního klimatu ve školských budovách. Druhá část se zabývá návrhem otopné soustavy v přístavbě základní školy včetně návrhu zdroje a rekonstrukci zdroje pro stávající budovu ve variantním řešení. V poslední části se práce věnuje experimentálnímu měření kvality vnitřního vzduchu ve třídě základní školy.
The first part of the thesis deals with the issue of indoor climate in school buildings. The second part deals with the design of the heating system in the extension of the primary school, including the design of the source and the reconstruction of the source for the existing building in a variant solution. The last part of the thesis is devoted to experimental measurement of indoor air quality in elementary school.
Description
Citation
ČERVENÝ, M. Systémy energeticky úsporných budov [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
prof. Ing. Karel Kabele, CSc. - předseda, prof. Ing. Jiří Hirš, CSc. - místopředseda, Ing. Olga Šmídová - tajemník, Ing. Jakub Oravec - tajemník, Ing. Martin Mohapl, Ph.D. - člen, Ing. Lucie Horká - člen, Ing. Petr Blasinski, Ph.D. - člen, Ing. Ervín Dohnálek - člen, Ing. Renata Topinková - člen, Ing. Monika Manychová, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-01-29
Defence
Student nejprve představil svou práci formou prezentace v Power Pointu, kde popsal Systémy energeticky úsporných budov. Vyjádřil se k připomínkám oponenta a odpovídal na připomínky členů komise. Připomínky a dotazy k práci: 1) Práce neobsahuje tabulku výkonů otopných těles. Jak jste zohlednil ve výpočtu výkonu otopných těles v učebnách bezpečnostní zákryty? 2) Proč je nezbytná kombinace kondenzačních kotlů a deskového výměníku tepla a co by hrozilo v případě absence deskového výměníku tepla? 3)Proč je ve schématu zdroje tepla použitý pouze zpětný ventil? Je toto řešení dostačující? 4) Vysvětlete použití pojistných ventilů před expanzními nádobami ve schématech na straně topné vody. 5)Jak je možné zabezpečit termostatické hlavice na chodbách, v učebnách apod proti nežádoucí manipulaci? Může mít toto opatření vliv na celkovou spotřebu tepla? Student velmi dobře reagoval na připomínky oponenta i členů komise a snažil se zdůvodnit navržená a použitá řešení.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO