Systémy vytápění a chlazení v kancelářských provozech

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se zabývá návrhem systému vytápění a chlazení, včetně přípravy teplé vody administrativní části objektu výrobní haly. První část práce stručně po-jednává o historii vytápění a chlazení administrativních budov, legislativních poža-davcích a aktuálních možnostech řešení. Druhá část práce obsahuje návrh celé otopné a chladící soustavy s tepelným čerpadlem jako zdrojem tepla a chladu. Závěrečná část práce popisuje experimentální měření a vyhodnocení účinnosti zdroje chladu zimního stadionu.
The diploma thesis deals with the design of the heating and cooling system, inclu-ding hot water preparation for the administrative part of the production hall. The first part of the thesis briefly discusses the history of heating and cooling of office buildings, legislative requirements and current solutions. The second part contains the design of the entire heating and cooling system with heat pump as a source of heat and cold. The final part of the thesis describes the experimental measure-ment and evaluation of the efficiency of the ice rink source.
Description
Citation
DOSTÁL, P. Systémy vytápění a chlazení v kancelářských provozech [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
prof. Ing. Karel Kabele, CSc. - předseda, prof. Ing. Jiří Hirš, CSc. - místopředseda, Ing. Olga Šmídová - tajemník, Ing. Jakub Oravec - tajemník, Ing. Martin Mohapl, Ph.D. - člen, Ing. Lucie Horká - člen, Ing. Petr Blasinski, Ph.D. - člen, Ing. Ervín Dohnálek - člen, Ing. Renata Topinková - člen, Ing. Monika Manychová, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-01-29
Defence
Student nejprve představil svou práci formou prezentace v Power Pointu, kde popsal Systémy vytápění a chlazení v kancelářských prostorech. Vyjádřil se k připomínkám oponenta a odpovídal na připomínky členů komise. Připomínky a dotazy k práci: 1) Vysvětlete proč je odpadní teplo využíváno pro vyhřívaní podloží? 2) Vysvětlete princip měření v experimentální části 3) V rámci experimentu je zachycený jen krátký časový okamžik od 10:00 do 12:00. Jde o aritmetický průměr naměřených veličin, medián, nebo pouze o jednotlivé hodnoty 4) Jak byl stanoven bod bivalence -5°C? Jaké jsou zásady při jeho stanovení? 5) Vysvětlete proč jsou na výkresu "Schéma zapojení VZT jednotek" zakreslený dvě regulační armatury za sebou? Student výborně reagoval a zaujal stanoviska ke všem připomínkám k předložené diplomové práci od oponenta i členů komise
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO