Systémy energeticky úsporných budov

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Obsahem této diplomové práce je analýza způsobu provozu zdroje tepla a chladu a jeho zhodnocení na základě dat ze systému měření a regulace a návrh nového řešení vytápění a chlazení vybrané části objektu Otevřená zahrada. Objekt se nachází na ulici Údolní v Brně. Jedná se o třípodlažní objekt, sloužící jako kanceláře neziskových organizací a víkendové aktivity organizace. V prvním nadzemním podlaží se nachází technické zázemí objektu a z poloviny je využito čtyřmi kancelářemi. V druhém nadzemním podlaží se nachází seminární sál s kapacitou 50 osob. Zbytek podlaží je využit třemi jednacími místnostmi a třemi kancelářemi. Třetí nadzemní podlaží je využito čtyřmi kancelářemi. K vytápění a chlazení objektu jsou navržena tepelná čerpadla země-voda. Výměnu vzduchu zajišťuje v celém objektu vzduchotechnická jednotka.
Content of this diploma thesis is analysis of the operation of heat and cold sources and its evaluation based on data from measurement and control systém and design of a new solution for heating and cooling selected part of the object Otevřená zahrada. Building is located on the street Údolní in Brno. It is a three-storey building serving as offices of non-profit organizations and weekend activities of the organization. On the first floor there is a technical background of the building and half of it is used by four offices. On the second floor there is a seminar hall with a capacity of 50 persons. The rest of the floor is used by three meeting rooms and three offices. The third floor is used by four offices. For the heating and cooling of building, there are designed heat pumps ground-water. Air exchange in the building is provided by the air handling unit.
Description
Citation
HAKL, J. Systémy energeticky úsporných budov [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
prof. Ing. Karel Kabele, CSc. - předseda, prof. Ing. Jiří Hirš, CSc. - místopředseda, Ing. Olga Šmídová - tajemník, Ing. Jakub Oravec - tajemník, Ing. Martin Mohapl, Ph.D. - člen, Ing. Lucie Horká - člen, Ing. Petr Blasinski, Ph.D. - člen, Ing. Ervín Dohnálek - člen, Ing. Renata Topinková - člen, Ing. Monika Manychová, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-01-29
Defence
Student nejprve představil svou práci formou prezentace v Power Pointu, kde popsal Systémy energeticky úsporných budov. Vyjádřil se k připomínkám oponenta a odpovídal na připomínky členů komise. Připomínky a dotazy k práci: 1) Nakreslete provoz tepelného čerpadla do diagramu log p-h chladiva 407C a tepelný cyklus popište. 2) Popište, co je teplotní sklu u zeotropních chladiv? 3) Popište možné způsoby regulace oběhového čerpadla. Student velmi dobře reagoval na připomínky oponenta i členů komise a snažil se zdůvodnit navržená a použitá řešení.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO