Požární a provozní větrání v podzemních garážích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato práce se zabývá problematikou požárního odvětrání podzemních garáží. V teoretické části jsou shrnuty legislativní a normové podmínky. Jsou představeny možné simulační postupy a je popsán vliv oxidu uhelnatého, který je hlavní škodlivinou vznikající během provozu v prostoru garáží, na člověka. V praktické části je proveden výpočet a návrh provozního a požárního větrání na zadaném objektu. Funkčnost návrhu požárního větrání je ověřena pomocí FDS simulací.
The diploma thesis deals with smoke and heat ventilation systems in underground car parks. In the theoretical part of the thesis, legislative and standard background is described. The theoretical part also contains description of fire dynamics simulation methods and effect of carbon monoxide on human health. The practical part includes the design of service, smoke and heat ventilation systems in the selected building. Functionality of particular design is verified by FDS simulations.
Description
Citation
VOLNÝ, M. Požární a provozní větrání v podzemních garážích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Doc. Ing. Iveta Skotnicová, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Petr Horák, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jana Doležalová - tajemník, Ing. Jan Moštěk - tajemník, Ing. Michal Novotný, Ph.D. - člen, Ing. Marian Formánek, Ph.D. - člen, Ing. Olga Rubinová, Ph.D. - člen, Ing. Petr Andrys - člen, Ing. Ondřej Jelínek, Ph.D. - člen, Ing. Ondřej Fuciman, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-01-29
Defence
Student nejprve představil svou diplomovou práci formou prezentace v Power pointu, kde popsal práci na téma: Požární a provozní větrání v podzemních garážích. V teoretické části se student zabýval rešerší v oblasti norem k danému tématu. V praktické části se student zabýval návrhem větrání v podzemních garáží. Následovalo provedení modelu. Dále provádění simulace různých scénářů, provedeného řešení a vyhodnocení naměřených výsledků. Vyjádřil se k připomínkám oponenta a odpovídal na připomínky členů komise. A – Student výborně reagoval a zaujal stanoviska ke všem připomínkám předložené diplomové práci od oponenta i členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO