Regulace vzduchotechnických zařízení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem této diplomové práce je aplikování tématu regulace vzduchotechnických zařízení. Práce je rozdělena na tři části – A, B, C. První část je teoretická a pojednává o regulaci obecně, zaměřuje se na regulaci ve vzduchotechnice a popisuje způsoby měření průtoku vzduchu, které se vztahují i k experimentální třetí části. Druhá část je zaměřena na návrh vzduchotechnického zařízení v nemocničním oddělení s lůžkovými pokoji a zázemím pro zaměstnance. V třetí části byla provedena verifikace regulátoru ve dvou vybraných budovách, z čehož v jedné nebyly splněny požadavky kladené výrobcem a ve druhé ano. Na závěr proběhlo porovnání naměřených hodnot.
The aim of the diploma thesis is application of the topic Control of HVAC equipments. The thesis is divided into three part – A, B, C. The first theoretical part deals with controlling/regulation in general, it focuses on controlling/regulation of HVAC equipments and it describes ways of air volume flow measurement, which relates to the third experimental part. The second part is focused on design of HVAC system in inpatient ward and fit-out for employees. In the third part was realized verification of air flow volume controller in two chosen buildings, whence in one there weren´t fulfilled manufacturer´s requirements and in the second one they were fulfilled. In conclusion there were compared measured values.
Description
Citation
ZAORALOVÁ, K. Regulace vzduchotechnických zařízení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Doc. Ing. Iveta Skotnicová, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Petr Horák, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jana Doležalová - tajemník, Ing. Jan Moštěk - tajemník, Ing. Michal Novotný, Ph.D. - člen, Ing. Marian Formánek, Ph.D. - člen, Ing. Olga Rubinová, Ph.D. - člen, Ing. Petr Andrys - člen, Ing. Ondřej Jelínek, Ph.D. - člen, Ing. Ondřej Fuciman, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-01-29
Defence
Studentka nejprve představila svou diplomovou práci formou prezentace v Power pointu, kde popsala práci na téma: Regulace vzduchotechnických zařízení. V teoretické části se studentka zabývala problematikou regulací a metodami měření průtoku. V praktické části studentka provedla aplikaci svého řešení na řešeném objektu. V další části práce studentka provedla experimentální měření na řešeném objektu v Olomouci a Ostravě. Vyjádřila se k připomínkám oponenta a odpovídala na připomínky členů komise. A – Student výborně reagoval a zaujal stanoviska ke všem připomínkám předložené diplomové práci od oponenta i členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO