Posouzení efektivnosti a rizik soukromého stavebního projektu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se zabývá hodnocením efektivnosti a rizik soukromého stavebního projektu. Táto práce je rozdělena na dvě části. První část je teoretická část, která vymezuje základní pojmy spojené s investováním jako takovým ale i přímo s investováním do nemovitostí a stavebních investic. Ve druhé části se táto práce zabývá hodnocením rizik, stanovením jejich velikosti a na závěr manažmentem rizika. Závěrem teoretické části je zpracování metodiky pro praktickou část. V praktické části se práce věnuje na začátku popisu území výstavby a specifikaci samotného stavebního objektu. V další části jsou stanoveny investiční náklady, provozní příjmy a výdaje. Provozní příjmy jsou tvořeny pouze samotným pronájmem. Ten byl stanoven na základě podobných investic v okolí. Provozní výdaje jsou rozděleny na fixní a variabilní kde do hodnocení jsou započteny pouze fixní. Následně je v práci stanoven výkaz zisku a ztráty a z něj následně finanční toky. V druhé části jsou stanoveny rizika související s výstavbou projektu. Pro kritické rizika projektu je následně vypočtena přepínací hodnota. Konec praktické časti práce je věnován manažmentu rizika. V závěru jsou shrnuty výsledky jednotlivých částí diplomové práce a napsané doporučení pro investora, jestli projekt realizovat nebo ne.
The diploma thesis deals with the evaluation of the effectiveness and risks of a private construction project. This work is divided into two parts. The first part is a theoretical part, which defines the basic concepts associated with investment as such, but also directly with investment in real estate and construction investment. In the second part, this work deals with risk assessment, determination of their size and finally risk management. The end of the theoretical part is the elaboration of methodology for the practical part. The beginning of the practical part the work is devoted to the description of the construction area and specification of the building itself. In the next part are set investment costs, operating income and expenses. Operating income consists of the lease itself. This was determined on the basis of similar investments in the area. Operating expenses are divided into fixed and variable where only fixed are included in the evaluation. Subsequently, the work establishes the profit and loss statement and therefrom the cash flows. The second part defines the risks associated with the construction of the project. The switching value is then calculated for critical project risks. The end of the practical part is devoted to risk management. The conclusion summarizes the results of individual parts of the thesis and a written recommendation for the investor whether to realize the project or not.
Description
Citation
ČIČMANEC, J. Posouzení efektivnosti a rizik soukromého stavebního projektu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Management stavebnictví
Comittee
doc. Ing. Mária Zúbková, PhD. - předseda, doc. Ing. Vít Hromádka, Ph.D. - místopředseda, Ing. Petr Vařbuchta - tajemník, Ing. Martin Marek - tajemník, Ing. Martin Comorek, Ph.D. - člen, Ing. Jana Nováková - člen, Ing. et Ing. Martin Tuscher - člen, JUDr. Ing. Jitka Matějková - člen,
Date of acceptance
2020-01-28
Defence
Student seznámil členy státní zkušební komise se svou závěrečnou prací, jejíž hlavní náplní bylo posouzení efektivnosti a rizik soukromého stavebního projektu. Závěrečnou práci obhajoval jasně a srozumitelně. Z jeho přednesu bylo patrné, že k úkolům, které řešil, přistupoval velmi zodpovědně. Na otázky členů komise odpověděl pohotově a s přehledem. Rovněž na doplňkové otázky od oponenta odpověděl správně a jasně. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že student svou závěrečnou práci obhájil na výborné požadované úrovni.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO