Studie proveditelnosti výstavby infrastruktury pro rekreační plavbu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se zabývá studií proveditelnosti výstavby infrastruktury pro rekreační plavbu. V úvodu práce je vysvětlena podstata studie proveditelnosti a její doporučená osnova. Dále jsou blíže popsány vybrané kapitoly studie proveditelnosti, obzvláště pak finanční a ekonomická analýza. Následně jsou vysvětleny některé základní pojmy a popsány hlavní rozdíly v hodnocení ekonomické efektivity investic mezi nákladní vodní dopravou a rekreační plavbou. V rámci práce byla rovněž zpracována studie proveditelnosti, zabývající se konkrétním investičním záměrem, prodloužením splavnosti Baťova kanálu. Studie je členěna, dle doporučených osnov, do jednotlivých kapitol. Každá kapitola se věnuje rozdílné problematice spojené s daným investičním záměrem. Veškerá zjištění a doporučení plynoucí z provedené studie jsou shrnuty v závěrečném vyhodnocení.
This diploma thesis deals with feasibility study of a cruise infrastructure. In the first part is explained principle of feasibility study and its recommended outline. Selected parts of feasibility study are then commented especially financial and economic analysis. This part is followed by explanation of some main terms and description of main differences of evaluating economic effectivity of investment between freighter and cruise. Within the scope of this thesis was also processed a feasibility study dealing with specific investment goal prolongation of navigability of Baťa Canal. The study is divided into individual chapters according to the recommended curriculum. Each chapter deals with different issues related to the investment plan. All findings and recommendations of the study are summarized in the final evaluation.
Description
Citation
KORYCH, T. Studie proveditelnosti výstavby infrastruktury pro rekreační plavbu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Management stavebnictví
Comittee
doc. Ing. Robert Kledus, Ph.D. - předseda, Ing. Eva Vítková, Ph.D. - místopředseda, Ing. Svatopluk Pelčák - tajemník, Bc. Anděla Švecová - tajemník, JUDr. Ing. Zdeněk Dufek, Ph.D. - člen, Ing. et Ing. Dušan Chovanec, Ph.D. - člen, PhDr. Dana Linkeschová, CSc. - člen, Ing. Petr Aigel, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-01-28
Defence
Student seznámil členy státní zkušební komise se svou závěrečnou prací, jejíž hlavní náplní bylo studie proveditelnosti výstavby infrastruktury pro rekreační plavbu. Závěrečnou práci obhajoval jasně a srozumitelně. Z jeho přednesu bylo patrné, že k úkolům, které řešil, přistupoval velmi zodpovědně. Na otázky členů komise odpověděl pohotově a s přehledem. Rovněž na doplňkové otázky od oponenta závěrečné práce odpověděl správně a jasně. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že student svou závěrečnou práci obhájil na výborné požadované úrovni.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO