Hodnocení ekonomické efektivnosti veřejného stavebního projektu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato diplomová práce se věnuje problematice hodnocení efektivnosti veřejných investic. První část práce je teoretická. V úvodu je vymezen životní cyklus stavby. Následně jsou popsány části studie proveditelnosti a metody hodnocení efektivnosti veřejných projektů. Praktická část práce je zaměřena na hodnocení efektivnosti veřejného investičního projektu. Hodnoceným projektem je výstavba Mateřské školy v malé obci. K vyhodnocení efektivnosti byla využita aplikace eCBA. V závěru této práce je provedena kvalitativní analýza rizik souvisejících s daným projektem.
This thesis deals with the issue of assessing the effectiveness of public investment. The first part of the thesis is theoretical. The life cycle of the building is defined in the introduction. The feasibility studies and methods for evaluating the effectiveness of public projects are subsequently described. The practical part of the thesis is aimed at assessing the effectiveness of the public investment project. The evaluated project is the building of a kindergarten in a small village. The eCBA application was used to evaluate the efficiency. A quantitative analysis of the risks related to the project is carried out at the end of this thesis.
Description
Citation
MELICHAROVÁ, J. Hodnocení ekonomické efektivnosti veřejného stavebního projektu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Management stavebnictví
Comittee
doc. Ing. Vojtěch Bartoš, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Jana Korytárová, Ph.D. - místopředseda, Ing. et Ing. Eva Burešová - tajemník, Ing. Jiří Rouzek - tajemník, Ing. Dagmar Götzová, Ph.D. - člen, Ing. Martin Nový, CSc. - člen, Ing. Zdeněk Krejza, Ph.D. - člen, Ing. Radek Dohnal, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-01-28
Defence
Studentka seznámila členy státní zkušební komise se svou závěrečnou prací, jejíž hlavní náplní bylo hodnocení ekonomické efektivnosti veřejného stavebního projektu. Závěrečnou práci obhajovala jasně a srozumitelně. Z jejího přednesu bylo patrné, že k úkolům, které řešila, přistupovala velmi zodpovědně. Na otázky členů komise odpověděla pohotově a s přehledem. Rovněž na doplňkové otázky od vedoucího závěrečné práce a oponenta odpověděla správně a jasně. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že studentka svou závěrečnou práci obhájila na výborné požadované úrovni.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO