Správa nemovitostí jako součást facility managementu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na správu nemovitosti, jako součást facility managementu na konkrétní nemovitosti. V teoretické části jsou popsány základní teoretické pojmy, které se vztahují k problematice správy majetku a jeho obsahu výkonu. Dále jsou představeny pojmy facility managementu a jeho součásti. V závěru teoretické části je popsán informační systém BIM a jeho motivace k zavádění. V praktické části je popsána a představena nemovitost. Dále je uvedeno rozdělení prostorů a organizace správy konkrétního objektu. Jsou zde rozděleny formy poskytování služeb facility managementu – outsourcingem a insourcingem. Výstupem práce je zmapování činnosti souvisejí se správou konkrétní nemovitosti.
The diploma thesis is focused on real estate management, which is a part of facility management for specific real estate. The theoretical part describes the basics of theoretical concepts that relate to the issue of asset management and its performance. Furthermore, the concepts of facility management and its components are introduced. At the end of the theoretical part is described information system BIM and its motivation for implementation. The practical part describes and introduces the Real Estate. The following is a division of premises and organization of management of a specific object. There are divided forms of providing facility management services - outsourcing and insourcing. The output of this work is mapping of activities.
Description
Citation
PILÁTOVÁ, D. Správa nemovitostí jako součást facility managementu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Management stavebnictví
Comittee
doc. Ing. Jiří Blažek, CSc. - předseda, doc. Ing. Alena Tichá, Ph.D. - místopředseda, Ing. Zuzana Mrňová - tajemník, Ing. Jakub Sabo - tajemník, Ing. Pavel Kocanda, Ph.D. - člen, Ing. Gabriela Kocourková, Ph.D. - člen, Ing. Miloslav Výskala, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-01-28
Defence
Studentka seznámila členy státní zkušební komise se svou závěrečnou prací, jejíž hlavní náplní byla analýza Správy nemovitostí jako součást facility managementu. Závěrečnou práci obhajovala jasně a srozumitelně. Z jejího přednesu bylo patrné, že k úkolům, které řešila, přistupovala zodpovědně. Na otázky členů komise odpověděla pohotově a s přehledem. Rovněž na doplňkové otázky od oponenta odpověděla správně a jasně. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že studentka svou závěrečnou práci obhájila na výborné požadované úrovni.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO