Variantní řešení investiční výstavby

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Práce se zabývá vyhodnocením, která z variant řešení investiční výstavby je pro developerskou firmu nejvýhodnější. Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. Teoretická část se věnuje vysvětlením pojmů spojených s investicemi a investiční výstavbou, stanovením druhů cen a oceňováním nemovitých věcí. Dále jsou zde vysvětleny pojmy týkající se developerských projektů a realitního trhu. V neposlední řadě je v teoretické části osvětlena daňová zátěž, která se dále aplikuje do části praktické. Část praktická se věnuje samotným variantám jako je prodej, pronájem a částečný prodej na konkrétním stavebním objektu, který je umístěn v Praze, Brně a Ostravě. V závěru práce jsou pro všechna města varianty vyhodnoceny.
The thesis deals with the evalutation, which of the variants of the project investment is the most advantageous to the developer. The thesis is divided to the theoretical and practical part. The theoretical part is dedicaded to the explanation of terms associated with the investment, the investment project, the price determination and valuation of the real estates. There are also explained the terms related to the development projects and the real estate market. At last but not least, the theoretical part clarifies, how is the tax burden applicated to the practical part. The practical part is dedicated to the options such as sale, rent and partical sale of the real structural object, which is located in Prague, Brno and Ostrava. In conclusion, all of the variants are appraised for every city.
Description
Citation
ŠPAČKOVÁ, S. Variantní řešení investiční výstavby [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Management stavebnictví
Comittee
doc. Ing. Mária Zúbková, PhD. - předseda, doc. Ing. Vít Hromádka, Ph.D. - místopředseda, Ing. Petr Vařbuchta - tajemník, Ing. Martin Marek - tajemník, Ing. Martin Comorek, Ph.D. - člen, Ing. Jana Nováková - člen, Ing. et Ing. Martin Tuscher - člen, JUDr. Ing. Jitka Matějková - člen,
Date of acceptance
2020-01-28
Defence
Student seznámil členy státní zkušební komise se svou závěrečnou prací, jejíž hlavní náplní bylo variantní řešení investiční výstavby Závěrečnou práci obhajovala jasně a srozumitelně. Z jejího přednesu bylo patrné, že k úkolům, které řešila, přistupovala velmi zodpovědně. Na otázky členů komise odpověděla pohotově a s přehledem. Rovněž na doplňkové otázky odpověděla správně a jasně. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že studentka svou závěrečnou práci obhájila na výborné požadované úrovni.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO