Režijní náklady ve stavebním podniku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá režijními náklady ve stavebním podniku. Teoretická část práce je zaměřena na náklady a jejich druhy, na řízení nákladů ve stavebním podniku a jeho režijní náklady. V praktické části je analyzováno řízení režijních nákladů sledované společnosti, je navržený jiný způsob kalkulace a následné porovnání metody, kterou společnost používá a metodou navrženou. V závěru jsou doporučení společnosti pro efektivnější sledování režijních nákladů.
This thesis deals with overheads in the construction business. The theoretical part of the work is focused on costs and their types, on cost management in the con-struction business and its overheads. In the practical section, the management of the overhead costs of the surveyed company is analyzed, a different method of calculation is proposed, and a subsequent comparison of the method used by the company and the method proposed. In conclusion, the company's recommenda-tions are for more effective monitoring of overheads.
Description
Citation
VONDÁLOVÁ, L. Režijní náklady ve stavebním podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Management stavebnictví
Comittee
doc. Ing. Daniela Špirková, PhD. - předseda, doc. Ing. Tomáš Hanák, Ph.D. - místopředseda, Ing. Vojtěch Biolek - tajemník, Pavlína Havlasová - tajemník, Ing. Lucie Vaňková , Ph.D. - člen, Ing. Jitka Chovancová, Ph.D. - člen, Ing. Miloš Waldhans - člen, Ing. Roman Staněk - člen,
Date of acceptance
2020-01-28
Defence
Studentka seznámila členy státní zkušební komise se svou závěrečnou prací, jejíž hlavní náplní byly "Režijní náklady ve stavebním podniku". Závěrečnou práci obhajovala jasně a srozumitelně. Z jejího přednesu bylo patrné, že k úkolům, které řešila, přistupovala zodpovědně. Na otázky členů komise odpověděla pohotově a s přehledem. Rovněž na doplňkové otázky od vedoucího závěrečné práce odpověděla správně a jasně. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že studentka svou závěrečnou práci obhájila na výborné požadované úrovni.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO