Sestavení technologie součásti "skříň bezpřevodového výtahového stroje" pro TPV sériové výroby.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce analyzuje problematiku sestavení technologie výroby skříně bezpřevodového výtahového stroje pro sériovou výrobu. Obsahuje konstrukčně technologický rozbor skříně, návrh dvou materiálů polotovaru – odlitek, svařenec, jejich obrobení, včetně pracovního postupu a NC programu. Na závěr jsou uvedené varianty vyhodnoceny a vybrána nejvýhodnější varianta.
This diploma work deals with a production technology of a casing for a gear-less elevator in a batch production. A technological analysis of the product is done, including two grades of materials for castings or weldments. The technology of machining includes a NC program. Both production variants have been assessed and the optimal production according to selected criteria is recommended.
Description
Citation
BÍLEK, J. Sestavení technologie součásti "skříň bezpřevodového výtahového stroje" pro TPV sériové výroby. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Anton Humár, CSc. (předseda) prof. Ing. Tomáš Podrábský, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Jaroslav Prokop, CSc. (člen) prof. Ing. Ivan Dvořák, CSc. (člen) doc. Ing. Dušan Štekláč, CSc. (člen) doc. Ing. Karel Kouřil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-22
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta i dalších členů komise. Vliv regulace otáček na výkon motoru výtahu. Jak byly stanoveny řezné podmínky? Bližší specifikace nástrojů použitých v DP. Jsou řezné podmínky aplikované v DP optimální? Omezení průhybu hřídele výtahového stroje v DP - jaké ložisko je použito? Jak by byl konkrétně řešena svařovaná varianta? Srovnání ekonomičnosti obrábění vosku vs. odlití voskového modelu. Byl prováděn nějaký pevnostní výpočet skříně před samotnou výrobou?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO