Příprava realizace multifunkčniho objektu Technologického parku v Brně

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tématem mé diplomové práce je příprava realizace administrační budovy, Českého technologického parku v Brně. Práce obsahuje technickou zprávu ke stavebně technologickému projektu, návrh strojní sestavy, technologický předpis pro provádění monolitických konstrukcí včetně kontrolního a zkušebního plánu a výpočtu doby odbednění. Dále obsahuje projekt zařízení staveniště, časový harmonogram, časový a finanční plán, položkový rozpočet a výkaz výměr, propočet stavebních objektů dle THU, návrh dopravních tras. Částí diplomové práce jsou i vybrané kredity certifikace LEED a plán BOZP.
The theme of my diploma thesis is a preparation of realization of administrative building, The Czech Technological park Brno. Thesis contains a technical report of the technological project, a mechanical assembly, a technological specification of monolithic structure contains a included inspection and test plan and a calculation of the formwork time. It also includes the project of construction zone solution, a time schedule, a time and financial plan, an itemized budget and bill of quantities, a calculation of buildings according to THU, a transport routes. Part of the thesis are also selected a LEED certification credits and safety and a health protection during work plan.
Description
Citation
BARTL, J. Příprava realizace multifunkčniho objektu Technologického parku v Brně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realizace staveb
Comittee
doc. Ing. Pavel Svoboda, CSc. - předseda, doc. Ing. Karel Dočkal, CSc. - místopředseda, Ing. Martin Hejl - tajemník, Ing. Michal Brandtner - tajemník, Ing. Václav Pospíchal, Ph.D. - člen, Ing. Pavel Liška, Ph.D. - člen, Ing. Alena Vaščáková - člen, Ing. Jitka Vlčková, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-01-29
Defence
Student seznámil komisi se svým řešením diplomové práce v rámci prezentace PPT doplněné o ilustrativní schémata a fotografie. V úvodu prezentace seznámil student komisi se základními informace o řešeném objektu a popsal jeho základní konstrukční a dispoziční řešení. Následně se věnoval umístění řešeného objektu, které znázornil pomocí mapových snímků a koordinační situace. Poté představil komisi obsah svojí DP související s přílohou k zadání diplomové práce. V další části prezentace student nastínil koncept zařízení staveniště přímo na výkrese ZS. Věnoval se také popisu výkresu bednění stropních konstrukcí a časovému a finančnímu plánu stavby. Dále student představil komisi časový harmonogram včetně bilance nasazení pracovníků, posouzení jeřábu a posouzení autočerpadla. Na závěr prezentace se student věnoval položkovému rozpočtu, propočtu dle THU, kontrolnímu a zkušebnímu plánu, řešené certifikaci LEED a BOZP pro řešenou stavbu. Student odpověděl na dotazy oponenta. Doc. Ing. Svoboda, CSc. – Proč ošetřujete beton mlžením? Z jakého důvodu? Jaká je teplota záměsové vody? Student odpověděl velmi dobře Doc. Ing. Dočkal, CSc. – Co je to certifikace LEED? O Jaký se jedná certifikát? Student odpověděl dobře Doc. Ing. Svoboda, CSc. – Jakým způsobem budete měřit spotřebu vody? Jak lze potřebu snížit? Student odpověděl velmi dobře
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO