Objekt B3 bytového komplexu Sadová - stavebně technologický projekt

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem zpracování diplomové práce je stavebně technologický projekt výstavby objektu B3 se zaměřením na hlavní stavební objekt, kterým je bytový dům. Bytový dům je založen plošně na základových pasech a má 4 nadzemní podlaží. Základem pro vypracování DP je rozpočet hlavního objektu a časový plán stavby. Práce také řeší návrh zařízení staveniště pro vybrané etapy výstavby, organizaci výstavby, návrh zvedacího mechanismu, technologický předpis pro vybrané činnosti, dopravní dostupnost a bezpečnost a ochranu při práci s přihlédnutím na ochranu životního prostředí.
The subject of thesis is construction technological project of B3 object, aiming at apartment building, which is the main building object. The apartment building consists of four above-ground floors and is established on foundation strips. The principal of thesis elaboration is the budget of the main object and the construction schedule. The diploma thesis also deals with the draft of construction site equipment for particular steps of construction, the construction organization, the lifting mechanism design, the technological regulation for selected operation, the transport accessibility and the protection of health and safety at work taking into account environmental protection.
Description
Citation
JÍLEK, J. Objekt B3 bytového komplexu Sadová - stavebně technologický projekt [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realizace staveb
Comittee
doc. Ing. Pavel Svoboda, CSc. - předseda, doc. Ing. Karel Dočkal, CSc. - místopředseda, Ing. Martin Hejl - tajemník, Ing. Michal Brandtner - tajemník, Ing. Václav Pospíchal, Ph.D. - člen, Ing. Pavel Liška, Ph.D. - člen, Ing. Alena Vaščáková - člen, Ing. Jitka Vlčková, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-01-29
Defence
Student seznámil komisi se svým řešením diplomové práce v rámci prezentace PPT doplněné o ilustrativní schémata a fotografie. Na úvod prezentace student představil umístění hlavního stavebního objektu a dalších s ním souvisejících vedlejších stavebních objektů. Poté seznámil komisi s umístěním řešené stavby a detailně popsal řešený objekt včetně popisu základního konstrukčního a dispozičního řešení stavby. Následně představil komisi hlavní body zadání své diplomové práce. Popsal také dopravní vztahy pro řešenou stavbu a časový a finanční plán stavby objektový. V další části prezentace se student věnoval popisu zařízení staveniště pro hrubou spodní stavbu, hrubou vrchní stavbu a pro dokončovací práce. Popis zařízení staveniště a následné nastínění základního konceptu ZS bylo doplněno názornými vizualizacemi jednotlivých řešených etap. Student využil také názorné animace pro znázornění průběhu celé výstavby řešeného objektu. Na závěr prezentace se student věnoval položkovému rozpočtu, časovému harmonogramu a posouzení hlavních zvedacích mechanismů nasazených během výstavby řešeného objektu. Student odpověděl na dotazy oponenta. Ing. Pospíchal, Ph.D. – Jak je v posouzení variant zvedacích mechanismů zahrnuta elektřina? Student odpověděl dobře Doc. Ing. Dočkal, CSc. – Jakým způsobem dodržíte neznečištění zeminy kontaminovanými látkami? Student odpověděl velmi dobře
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO