Stavebně technologický projekt ayurvédského pavilonu v Počátkách

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se zabývá realizací ayurvédského pavilonu v areálu resortu svaté kateřiny. Navržený nový objekt je určen pro rozšíření oddechových služeb resortu svaté kateřiny v počátkách. V diplomové práci je řešena realizační studie hlavních technologických etap objektu. Objekt je popsán konstrukčně v technické zprávě. Ke stavebně technologickému projektu je vypracovaný podrobný položkový rozpočet stavby a podrobný časový harmonogram pro znázornění trvání jednotlivých procesů. Dále je vypracován návrh zařízení staveniště, návrh strojní sestavy, časové nasazení strojů a bilance pracovníků. Součástí projektu je technologický předpis realizace nosné skeletové konstrukce, kontrolní a zkušební plán. Je zpracována bezpečnost práce pro montáž nosného skeletu dřevostavby
The diploma thesis deals with realization of an Ayurvedic pavilion in the premises of Saint Katerina Resort. The proposed new compound is designed to extend the leisure services of the Saint Katerina Resort in Počátky. The feasibility study of the main technological stages of the project is solved in this diploma thesis. The construction of the object is described in the technical report. Both a detailed itemized budget of the construction and a detailed timetable to show the duration of each process is elaborated for the construction technology project. Futhermore, the design of site construction equipment, design of machine assembly, time deployment of machines and staff balance is elaborated. The project includes a technological regulation of the realization of the skeleton supporting frame structure and both control and test schedule. The work safety for the assembly of the wooden building supporting frame is composed.
Description
Citation
LISÝ, O. Stavebně technologický projekt ayurvédského pavilonu v Počátkách [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realizace staveb
Comittee
Prof. Ing. Mária Kozlovská, CSc - předseda, doc. Ing. Peter Makýš, Ph.D. - místopředseda, Ing. Erika Kratochvílová - tajemník, Ing. Lukáš Bříza - tajemník, Ing. Rostislav Doubek - člen, Ing. Jan Mesiarkin - člen, Ing. Mgr. Jiří Šlanhof, Ph.D. - člen, Ing. Michal Král - člen, Ing. Miloslava Popenková, CSc. - člen,
Date of acceptance
2020-01-28
Defence
Po představení seznámil student komisi s tématem své diplomové práce. Dále odprezentoval obecné informace o stavbě, její umístění, dělení na objekty a uvedl jednotlivé technologické etapy. Student si prezentaci připravil v programu PPT. Prezentaci obohatil o ilustraci obrázky a schématy, které promítal. Dále se věnoval návrhu zvedacího mechanismu a posouzení kritických břemen. Detailněji hovořil o technologických pochodech při realizaci spodní stavby. Představil svá řešení z diplomové práce. Uvedl některé z použitých prefabrikátů, např. sloupy. Dále odprezentoval návrh montážního postupu a věnoval se bezpečnosti na stavbě. Poté promítl výřez z výkresu zařízení staveniště a představil svůj koncept řešení zařízení staveniště. V prezentaci uvedl student také časový a finanční objektový plán a následně detailněji časový harmonogram. doc. Makýš doplnil téma harmonogramu svými dotazy. Student odpověděl velmi dobře. V rámci prezentace si student připravil odpovědi na dotazy a připomínky oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO