Stavebně technologická příprava skladového a administrativního objektu v Černé za Bory

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce má za cíl stavebně technologické řešení skladového a administrativního objektu v Černé za Bory. Diplomová práce obsahuje technologické postupy k provedení montáže železobetonového skeletu a realizaci průmyslové podlahy. Tato práce řeší problémy, které by mohly nastat při provádění montáže skeletu a realizaci průmyslové podlahy. Práce obsahuje stavebně technologický projekt, studii realizace hlavních technologických etap, situaci stavby se širšími vztahy dopravních tras, projekt zařízení staveniště a hlavní návrh strojů a mechanismů. Dále jsem vytvořil variantní řešení montáže skeletu včetně finančního a časového vyhodnocení. Protože součástí projektové dokumentace, která mi byla poskytnuta nebyly žádné detaily pro uložení skeletu, rozhodl jsem se vypracovat konstrukční detaily pro uložení skeletu. Následně jsem vypracoval plán bezpečnosti a ochrany zdraví při práci. Jako součást této práce jsem vytvořil srovnání průmyslových podlah, jak z hlediska náročnosti na provádění, tak i z hlediska ekonomického. Z důvodu zjištění časové náročnosti, jsem připravil přesný časový plán realizace hlavního stavebního objektu. Kvůli zajištění vysoké bezpečnosti a kvality jsem zpracoval kontrolní a zkušební plán pro montáž skeletu i pro realizaci průmyslové podlahy.
The aim of this diploma thesis is the construction and technological solution of the warehouse and administrative building in Černá za Bory. The diploma thesis contains technological procedures for assembly of reinforced concrete skeleton and realization of industrial floor. This work solves problems that could arise during the assembly of the skeleton and realization of industrial floor. The thesis contains a construction technology project, a study of the implementation of the main technological stages, the situation of the construction with broader relations of transport routes, the project of construction site equipment and the main design of machines and mechanisms. Furthermore, I created a variant solution of skeleton assembly including financial and time evaluation. Since the project documentation that was provided to me did not include any details for the skeleton placement, I decided to develop design details for the skeleton placement. Subsequently, I developed a plan for occupational safety and health. As a part of this work I made a comparison of industrial floors, both in terms of performance and economic. In order to find out the time demands, I prepared an exact timetable for the implementation of the main building. In order to ensure high safety and quality, I prepared a control and testing plan for the assembly of the skeleton and for the implementation of industrial flooring.
Description
Citation
ŠTĚPÁNEK, M. Stavebně technologická příprava skladového a administrativního objektu v Černé za Bory [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realizace staveb
Comittee
prof. Ing. Jozef Gašparík, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Václav Hrazdil, CSc. - místopředseda, Ing. Adam Boháček - tajemník, Ing. Jiří Patloka - tajemník, Ing. Boris Biely - člen, Ing. Jaroslav Hrůza, Ph.D. - člen, Ing. Karel Struhala, Ph.D. - člen, Ing. Barbora Kovářová, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-01-29
Defence
Student seznámil komisi se svým konstrukčním, dispozičním a technologickým řešením své diplomové práce. Dále nastínil svoji koncepci zařízení staveniště. Seznámil komisi scelkovým obsahem diplomové práce. Uvedl cenu a časovou náročnost realizace stavby. Představil variantní řešení návrhu zvedacího mechanizmu pro montáž prefabrikovaného skeletu. Dále předstvil finanční porovnání dvou druhů průmyslových podlah. Ing. Kovářová, Ph.D.: Jakým způsobem bude vyřešeno vsakování dešťové vody na staveništi? Student odpoveděl dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO