Cena, kvalita a rizika poskytování prací a služeb facility managementu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá cenou, kvalitou a riziky v poskytování prací a služeb Facility managementu. V teoretické části jsou popsány základní pojmy týkající se Facility managementu, jeho přínosy, způsoby zajištění, důležité oblasti, samotný cíl tohoto oboru, jednotlivé úrovně součinnosti a náplň práce facility manažera. Dále jsou zde zmíněny důležité standardizace, bez kterých by Facility management nemohl fungovat, vzor servisní smlouvy, a nakonec také velmi důležitá kapitola věnovaná kvalitě v poskytování prací a služeb Facility managementu. Praktickou částí diplomové práce je případová studie, která vychází z dotazníkového šetření a popisuje způsoby zajištění podpůrných služeb dvou rozdílných objektů (hotelu a stavební firmy). Případová studie dále popisuje náklady na tyto služby, způsob kontroly kvality provedených prací a typ smluvního zajištění s jednotlivými pracovníky. Výstupem práce je podrobný popis rizik, které mohou vzniknout u jednotlivých typů služeb či způsobech jejich zajištění. U všech těchto rizik jsou následně uvedeny optimalizační opatření.
This thesis focuses on prices, quality & risks of the Facility management. In the theoretical part there are explained points referring to the Facility management, it’s contributions, ways of securing them, important fields and it’s targets. Also individual levels of cooperation and the job description of the management. There is also a mention of an important standardization, of which the Facility management couldn’t function without. Also the example of service contract and lastly, a very important chapter is dedicated to the quality of work provision and Facility management services. The practical part of this thesis is the case study based on a questionnaire of how to support services of the two different subjects, hotels and construction companies. The case study also describes the cost of these services, ways of controlling the quality provided and contracts with appointed workers. The result of this thesis is a detailed description of potential risks which can appear in the individual type of services. There is a suggested optimization for all the risks mentioned.
Description
Citation
HLADIŠOVÁ, M. Cena, kvalita a rizika poskytování prací a služeb facility managementu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Management stavebnictví
Comittee
doc. Ing. Jiří Blažek, CSc. - předseda, doc. Ing. Alena Tichá, Ph.D. - místopředseda, Ing. Zuzana Mrňová - tajemník, Ing. Jakub Sabo - tajemník, Ing. Pavel Kocanda, Ph.D. - člen, Ing. Gabriela Kocourková, Ph.D. - člen, Ing. Miloslav Výskala, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-01-28
Defence
Studentka seznámila členy státní zkušební komise se svou závěrečnou prací, jejíž hlavní náplní bylo posouzení Ceny, kvality a rizik poskytování prací a služeb facility managementu. Závěrečnou práci obhajovala jasně a srozumitelně. Z jejího přednesu bylo patrné, že k úkolům, které řešila, přistupovala zodpovědně. Na otázky členů komise odpověděla pohotově a s přehledem. Rovněž na doplňkové otázky od oponenta odpověděla správně a jasně. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že studentka svou závěrečnou práci obhájila na výborné požadované úrovni.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO