Veterinární klinika

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem této diplomové práce je návrh veterinární kliniky. Objekt se skládá ze 3 obdélníků, kde zverimex je rohem spojen s veterinární klinikou. Objekty zverimexu, veterinární kliniky jsou řešeny jako bezbariérové. Objekt SO01je řešen částečně jako dvoupodlažní, nepodsklepený. V první části objektu kliniky se nachází prodejna zverimexu s kanceláří a skladem obdélníkového tvaru. V druhé části se nachází recepce pro veterinární kliniku s výrazným vstupem, odkud je přístup do jednotlivých ordinací. Ve vnitřní části jsou přes chodbu přístupná pracoviště lékařů, jako jsou operační sály, přípravna, CT, RTG, sono/endo/laparo, laboratoř spojená s infekčním oddělením, rehabilitačním centrem a jednotlivými kotci pro zvířata. Ve 2. NP jsou šatny a sociální zázemí pro personál kliniky s kancelářemi a denní místností, odkud je možný vstup na venkovní terasu. Hygienická zařízení pro návštěvníky kliniky jsou umístěna v části vstupní haly. Pro personál zverimexu jsou navržená v zadní části prodejny, pro personál kliniky je součástí šaten v 1.NP i 2.NP. Konstrukční systém je stěnový s plochou vegetační střechou přecházející do terasy na terčích nad 1. NP, střechou pultovou nad vstupem a nad 2. NP, zverimex se střechou plochou nepochozí. Stropní konstrukce jsou navrženy jako předpjaté stropní panely SPIROLL 320 mm. Venkovní zdivo objektu kliniky sahající pouze do 1.NP je obloženo červeně cihelnými obklady a u části objektu, nad kterým je 2.NP, je venkovní zdivo obloženo cihelně šedým obkladem.
The subject of this diploma thesis is a proposal of the veterinary clinic in Pardubice. The object consists of 3 rectangles, where zverimex is connected to the veterinary clinic. Objects of the zverimex are veterinary clinic are designed as barrier-free. Object SO01 is partly solved as a two-storey, non-cellar. In the first part of the clinic there is a shop of zverimex with office and stock of rectangular shape. In the second part there is a reception for a veterinary clinic with a distinct entrance from where access is to of individual surgeries. In the inner part, there are offices of doctors, such as operating theaters, preparation rooms, CT, RTG, sono / endo / laparo, a laboratory connected with the infectious ward, a rehabilitation center and individual pet boxes. On the 2nd floor there are wardrobes and social facilities for the staff of the clinic with offices and day room, from where it is possible to enter the outdoor terrace. Hygienic facilities for visitors to the clinic are located in the entrance hall. For zverimex staff is designed at the back of the shop, the staff of the clinic is part of the closets in the 1st floor and 2nd floor. The construction system is a wall with a flat vegetation roof passing into the terraces on the terraces above the 1st NP, the roof above the entrance and over the 2nd NP, zverimex with the roof unobstructed. Ceiling structures are designed as pre-tensioned SPIROLL 320 mm ceiling panels. The exterior of the building of the clinic, which extends only to the 1st floor, is lined with red brick tiles and in the part of the building above which is the 2nd floor, the outside wall is lined with brick-gray cladding.
Description
Citation
BARTOŇKOVÁ, M. Veterinární klinika [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Prof. Ing. Karel Tuza, CSc. - předseda, doc. Ing. Milan Ostrý, Ph.D. - místopředseda, Ing. Miloslav Novotný - tajemník, Ing. Martin Dvořák - tajemník, Ing. Jan Müller, Ph.D. - člen, Ing. Petr Jelínek, Ph.D. - člen, Ing. Bohuslav Brukner - člen, doc. Ing. Petr Horák, Ph.D. - člen, Ing. Martin Horáček, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-01-27
Defence
Studentka představila svoji DP na téma Veterinární klinika a zodpověděla otázky a připomínky oponenta. Student se snažil vcelku velmi dobře reagovat na připomínky oponenta a zdůvodňovat svoje navrhovaná řešení, rovněž na většinu otázek členů komise k předložené práci reagoval velmi dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO