Polyfunkční dům

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem diplomové práce je zpracování projektové dokumentace pro provedení stavby polyfunkčního domu. Objekt se nachází v katastrálním území města Třebíč v lokalitě na Kopcích ve východní části města. Terén pozemku je mírně svažitý. Polyfunkční dům má čtyři nadzemní a jedno podzemní podlaží. Podzemní podlaží slouží technickým a skladovacím účelům. V prvním nadzemním podlaží se nachází dva vstupy do objektu, a to do administrativní části a do bytové části. První a druhé nadzemní podlaží slouží administrativním účelům. Třetí a čtvrté podlaží slouží k trvalému ubytování v bytech. Nad částí 3NP je zastřešení tvořeno extenzivní vegetační střechou a nad 4NP je zastřešení tvořeno plochou střechou s klasickým pořadím vrstev s hydroizolací z PCV-P. V objektu se v bytové části nachází výtah. Svislý konstrukční systém objektu je stěnový, doplněný průvlaky a sloupy. Stropní konstrukce jsou tvořeny železobetonovými monolitickými deskami. Schodiště je železobetonové monolitické.
The aim of the diploma thesis is composition of project documentation for construction of multifunctional building. Object is situated on the cadastral area of Třebíč in the location Na kopcích on the eastern part of city. Terain is slightly sloping. In the multifunctional bulding there are four above-ground floor and one below-ground floor. In the below-ground floor there are situated technical and storage spaces. In the first below-ground floor there are two entrances, the first one for administrative part and second one for residential part. The first and second above-ground floor is used for administrative purposes. The third and fourth above-ground floor is used for living in flats. Above part of the third above-ground floor there is roof made of extensive green roof and above the fourth above-ground floor there is roof made of a flat roof with a classical order of layers with waterproofing layer made of PCV-P. There is a lift in the part of object with flats. The vertical construction system of the building is wall-mounted, supplemented with girders and columns. The ceiling structures are made of reinforced concrete monolithic slabs. The staircase is monolithic reinforced concrete.
Description
Citation
FILIPČÍK, M. Polyfunkční dům [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Ján Rybárik, Ph.D - předseda, doc. Ing. Ladislav Štěpánek, CSc. - místopředseda, Ing. Ondřej Pilný - tajemník, Ing. arch. Veronika Vacenovská - tajemník, Ing. Pavel Liška, Ph.D. - člen, Ing. Ing. Petr Kacálek, Ph.D. - člen, Ing. Dagmar Donaťáková - člen, Ing. Rostislav Jeneš - člen, Ing. Miroslav Maňas - člen,
Date of acceptance
2020-01-27
Defence
Student si připravil prezentaci diplomové práce v programu Adobe Reader. Prezentace obsahovala popis lokality a místo stavby, situaci, základní popis objektu, dispoziční řešení 1.S, 1.NP, 2.NP, 3.NP a 4.NP, konstrukční řešení s popisem materiálů, architektonické řešení v podobě architektonických pohledů a vizualizace objektu. Student si připravil odpovědi v reakci na otázky oponenta. Byly položeny další doplňující otázky: 1) Je orientace vstupu navržená dle požadavků oponenta vhodná? 2) Jaké byly použity akustické tvárnice a jaká je jejich tloušťka? Jaký byl zvolen systém? 3) Kam vede schodiště v podlaží 1.S? Je vhodně umístěné? 4) Je možné odstranit část 1.S z hlediska dispozice? 5) Co znamenají sklady z hlediska PBŘ? Hodnocení: B Student s velmi dobrým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a velmi dobře reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO