Knihovna Trenčín

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
V této diplomové práci se zaobíráme návrhem novostavby knihovny s kavárnou. Objekt se bude nacházet na rovinatém pozemku ve městě Trenčín v blízkosti Trenčianského hradu, který je hlavní dominantou města Trenčín. V blízkosti se taky nachází autobusové i železniční nádraží. Jde o dvojpodlažní objekt, který je částečně podsklepený. V suterénu budovy bude umístněný archív knihovny a taky technické zázemí. V první nadzemní podlaží se nachází hlavní část knihovny s kavárnou. V druhém nadzemním podlaží bude knihovna s administrativním oddělením. Stavba je založená na systému Bíle vany. Konstrukční systém je skeletový se železobetonovými stropy. Střecha je řešena jako plochá a vegetační. Na knihovní je navržená provětrávaná fasáda z lícových cihel.
In these diploma thesis we deal with the design of a new library with a cafe. The bilding is located on a flat land in the city of Trencin, near Trencin castle, which is the main landmark of Trencin. There is also a bus and railway station nearby. It is a two-storey building with a partial basement. In the basement of the building will be located archive library and technical equipment. On the first floor there is the main part of the library with a cafe. On the second floor there will be a library with an administrative department. The construction is based on the White tub system. The construction system is skeleton with reinforced concrete ceilings. The roof is designed as flat and vegetation. A ventilated brick facade is designed for the library.
Description
Citation
FLIMELOVÁ, K. Knihovna Trenčín [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
prof. Ing. Boris Bielek, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Miloš Lavický, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jan Osička - tajemník, Ing. arch. Michal Bělovský - tajemník, Ing. Josef Polášek - tajemník, Ing. Michal Novotný, Ph.D. - člen, Ing. Martin Zlámal, Ph.D. - člen, Ing. David Bečkovský, Ph.D. - člen, Ing. František Vajkay, Ph.D. - člen, Ing. Eva Fajkusová - člen, doc. Ing. Jan Pěnčík, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-01-27
Defence
14:57 - Studentka zahájila obhajobu své prezentace na téma: Knihovna Trenčín 15:35 - Konec obhajoby a rozpravy Otázky - Jak je řešeno větrání výtahové šachty, jaké jsou požadavky na vnitřní povrch výtahové šachty? - Je ukončení žebříku nad střechou řešeno správně, nejsou nutné další bezpečnostní prvky? - Byl nutný světlík u vzduchotechnické místnosti, jakou plní funkci? - V tepelně technickém posouzení máte psáno, že bylo posouzeno dle Slovenských norem, uveďte některá z hlavních kritérií, která jsou odlišná od naší legislativy. Hodnocení obhajoby - Student s dokonalým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a výborně reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO