Novostavba polikliniky v Rousínově

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem diplomové práce je dokumentace pro provedení stavby polikliniky v Rousínově. Poliklinika je navržena jako samostatně stojící budova na rovinatém pozemku s přilehlým parkovištěm. Celá stavba řeší i návaznost na okolní komunikace a rozptylové plochy. Podzemní podlaží slouží především jako zázemí pro provoz novostavby. Jedná se například o sklady, technické místnosti, kotelny, strojovny atd. První podlaží, kde je také situován vstup z jihovýchodní strany, nabízí prostory lékárny, zdravotnické dopravní služby a také je zde umístěna jedna ordinace. V dalších nadzemních podlažích jsou umístěny ordinace specializovaných lékařů a v posledním, čtvrtém podlaží je vyčleněn prostor pro řídící pracovníky celé budovy. Budova je navržena jako monolitický skelet s výplňovým zdivem z pórobetonových tvárnic. Stavba je založena na patkách z prostého betonu a uprostřed rozpětí budovy je ztužující jádro. Vodorovné konstrukce jsou řešeny jako lokálně podepřené desky s obvodovým průvlakem a zastřešení je řešené jednoplášťovou plochou střechou. Celý objekt je po obvodu zateplen kontaktním zateplovacím systémem z nehořlavého materiálu.
The subject of this diploma thesis is design documentation for implementation of the construction applied on the newly-built polyclinic in Rousínov. The polyclinic is the detached one, placed in the flat building plot with adjacent parking lot. The whole building is solving continuity on the surrounding local roads and dispersion areas. Basement of this building serves primarily as technical facilities for properly working on this new building. For example it’s about storages, utility room, boiling room, mechanical room etc. The first above-ground floor, where is situated entrance in to the building, from the southeast, is placed pharmacy, medical transport service and the first one doctor’s surgery. In the other above-ground floors are placed another doctor’s surgeries every with different specialization and in the last floor is a section for managers of polyclinic. The building is designed as a cast-in-place concrete frame with infill walls from aerated concrete. This building is based on plain concrete foundation pads and in the middle of span is shear core. Horizontal structures are solved by point-supported slabs with periphery beam and roofing is solved by warm flat roof. Whole building is insulated with contact thermal insulation from non-flammable material.
Description
Citation
GALATA, J. Novostavba polikliniky v Rousínově [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Prof. Ing. Karel Tuza, CSc. - předseda, doc. Ing. Milan Ostrý, Ph.D. - místopředseda, Ing. Miloslav Novotný - tajemník, Ing. Martin Dvořák - tajemník, Ing. Jan Müller, Ph.D. - člen, Ing. Karel Struhala, Ph.D. - člen, Ing. Bohuslav Brukner - člen, Ing. Ing. Barbora Nečasová, Ph.D. - člen, Ing. František Girgle, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-01-28
Defence
Student představil svoji DP na téma Novostavba polikliniky v Rousínově a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Student s dokonalým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a výborně reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO