Penzion s wellness

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem mé diplomové práce je návrh penzionu s možností wellness vyžití, který se nachází v obci Holásky, na úrovni dokumentace pro provedení stavby. Novostavba se nachází v katastrálním území Holásky. Jedná se o třípodlažní, nepodsklepený objekt ve tvaru dvou odskočených obdélníků se samostatným parkoviště pro návštěvníky penzionu a wellness. Nosný systém je tvořen železobetonovým skeletovým sloupovým systémem se stropní konstrukcí z dutinkových panelů Spiroll. Pro výplňové zdivo jsou použity keramické tvárnice Porotherm s kontaktní zateplenou fasádou dle ETICS. Střešní konstrukce je jednoplášťová plochá střecha.
The subject of my diploma thesis is the design of the pension with the possibility of wellness activities, which is located in the village of Holásky, on the level of documentation for the construction. The new building is located in the cadastral area Holásky. It is a three-storey, basement building in the shape of two bounce rectangles with separate parking for visitors to the pension and wellness. The supporting system consists of a reinforced concrete skeletal column system with a ceiling structure made of Spiroll core panels. Porotherm ceramic blocks with contact insulated facade according to ETICS are used for filling masonry. The roof structure is a single-skin flat roof.
Description
Citation
GLASOVÁ, V. Penzion s wellness [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Solař, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Milan Vlček, CSc. - místopředseda, Ing. Bc. Aneta Aya Hnízdilová - tajemník, Ing. arch. Aneta Krejsová - tajemník, Ing. Lubor Kalousek, Ph.D. - člen, Ing. Petra Berková, Ph.D. - člen, Ing. Olga Rubinová, Ph.D. - člen, Ing. Ivan Balázs, Ph.D. - člen, Ing. Věra Maceková, CSc. - člen,
Date of acceptance
2020-01-27
Defence
Studentka komisi předvedla prezentaci, která obsahovala následující informace o projektu penzionu s wellness: Situace Dispoziční řešení 1NP - vstup s recepcí, zázemí vedení, komunikace, TZB, kuchyně, restaurace, wellness, hygienické zázemí, zázemí zaměstnanců 2NP, 3NP - pokoje pro ubytování hostů s terasami Konstrukční řešení - rámový skeletový montovaný ŽB systém, ŽB deska na podkladním betonu, zdivo keramické tvárnice Porotherm + ETICS, akustické příčky zděné, průvlaky tvaru L a tvaru T, ztužidla, schodiště montované ŽB dvouramenné uložené na průvlaku, střešní kce jako jednoplášťové ploché + vegetační se spádovým betonem, nad 3NP spádové klíny; snížené SDK podhledy Vizualizace - kontrast tmavě šedé a bílé fasádní omítky Připomínky a otázky oponenta: Zvážit možnost změny dispozičního řešení kvůli větrání; přesun strojovny výtahu Jak se navrhuje velikost instalačního jádra? Spádování místností je nesprávné Objasněte návrh vegetační střechy nad wellness Zazdění příček do stěny tl. 300 mm Balkony nejsou správně zakresleny Objasněte návrh základové desky, lze empiricky stanovit tloušťky pomocí vzorců pro návrh? Popište alternativní řešení. Objasněte výškové staničení. Jako úroveň má mít UT? Řez prochází dle půdorysu i balkony Objasněte návrh a možnosti provedení prostupů (panel Spiroll) Hodnocení: D - Na připomínky oponenta reagoval student přijatelným způsobem, na otázky položené členy komise k předložené práci odpovídal poněkud nejistě, některé z nich nebyl schopen zodpovědět zcela uspokojivě.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO