Administrativní budova

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem diplomové práce je projektová dokumentace administrativní budovy. Navrhovaný objekt se nachází ve městě Olomouci. Budova bude mít primárně administrativní náplň s pronajímatelnými prostory dispozičně řešenými jako tzv. open space kanceláře s možností variability vymezení kancelářských ploch na přání nájemce. Administrativní prostory budou sloužit například jako sídla projekčních kanceláří, poradenství a služeb v oboru IT, obchodních firem a společností nebo sídla technického poradenství a manažerských služeb. Budova bude disponovat kromě administrativních prostor, také plochou pro malou kavárnu, maloobchodními prostory a podzemními garážemi primárně navrženými pro parkování osobních automobilů zaměstnanců kancelářských prostor. Administrativní objekt je navržen jako železobetonový skelet se ztužujícími stěnami o 4 nadzemních a 1 podzemním podlaží. Tvarově je objekt řešen jako dvě budovy spojenými společným komunikačním prostorem. Fasáda bude převážně řešena jako prosklený lehký obvodový plášť a dále jako provětrávaná s obkladovými pohledovými deskami z vláknocementového materiálu. Pro zmírnění přehřívání budovy v letním období a splnění požadavků města na co největší ozelenění staveb a jejich okolí je navrhnut systém předsazené ocelové konstrukce s na ni ukotvenými trelážními lany pro růst popínavých rostlin.
Subject of this diploma thesis is building documentation of an office building. Designed object is located in the city of Olomouc. Primary purpose of the building will be offices with rentable space, whose layout will be designed as open space offices with option to divide space according to requirements of a tenant. Office spaces will serve for example as headquarters of design offices, IT consulting and services, business companies, technical consulting or managerial services. The building will contain except of office premises also a space for café, retail and underground garage primarily designed for parking of office employees´ cars. Office building is designed as cast-in-place reinforced concrete frame with shear walls, consisting of 4 floors and basement. Object is shaped as two buildings connected with common walking space. Facade will predominantly be designed as glass curtain walling and also as a ventilated facade with cladding from exposed cement-fiber board. Also there is designed a system of steel curtain wall with docked trellis ropes for planting of climbing plants to decrease overheating of the building in summer and to meet the city requirements of as much greening of buildings and their surroundings as possible.
Description
Citation
HORKÁ, S. Administrativní budova [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
prof. Ing. Boris Bielek, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Miloš Lavický, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jan Osička - tajemník, Ing. arch. Michal Bělovský - tajemník, Ing. Josef Polášek - tajemník, Ing. Roman Brzoň, Ph.D. - člen, Ing. Marie Rusinová, Ph.D. - člen, Ing. Marcela Počinková, Ph.D. - člen, Ing. Milan Pilgr, Ph.D. - člen, Ing. Eva Fajkusová - člen,
Date of acceptance
2020-01-28
Defence
9:39 - Studentka zahájila obhajobu své diplomové práce na téma: Administrativní budova 10:20 - Studentka ukončila obhajobu a rozpravu své diplomové práce Otázky - Proč by chodba v suterénu nešla zúžit? - Proč jste použila v suterénní příčce ztracené bednění? - Jak vysoko máte hladinu spodní vody? Hodnocení obhajoby - Student s dokonalým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a výborně reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO