Polyfunkční dům

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se zabývá návrhem a zpracováním projektové dokumentace polyfunkčního domu. Navrhovaný objekt polyfunkčního domu se nachází ve středové části města Náměšť nad Oslavou. Jedná se o čtyřpodlažní, částěčně podsklepený objekt s plochou střechou a pochozími terasami. Objekt se skládá ze dvou funkčních celků, a to obytné části určené pro bydlení a části určené ke styku se zákazníkem, tato část se nachází v prvním nadzemním podlaží, kde jsou prostory pro obchody a služby. Celé první nadzemní podlaží je řešeno bezbariérově. V podsklepené části se nachází technické zázemí a sklepní kóje pro jednotlivé byty. Celkově se v budově nachází 13 bytových jednotek a pět provozoven. Svislá komunikace v objektu je zajištěna pomocí schodišťového prostoru a výtahu. K objektu náleží parkovací plocha pro osobní automobily a soukromá zahrada s dětským hřištěm. Objekt je založen na základových pasech převážně z prostého betonu. Nosné, obvodové i mezibytové stěny jsou navrženy z keramických cihelných bloků. Stropní konstrukce je navržena jako monolitická z železobetonu. Obvodové stěny nadzemních podlaží jsou zatepleny pomocí vnějšího kontaktního zateplovacího systému ETICS s tepelnou izolací z polystyrénu a systémem provětrávané fasády, kde je hlavní izolační vrstva tvořena minerální vatou. V místě styku fasády se zeminou je izolant nahrazen XPS. Provětrávaná fasáda je tvořená pohledovými fasádními cementovými dřevovláknitými deskami Cembrit.
Diploma thesis describes the design and processing of project documentation of the multifunctional building. The multifunctional building is located in the central part of the town Náměšť nad Oslavou. The building has 4 floors. It is partly cellared building with flat roof and walkable terraces. This building is consisted of 2 functional parts, the first part is designed for living and the second one is designed for contact with the customer. There are shops and offices. The first floor is wheelchair accessible. In the basement there is a technical background of the building and cellars for housing units. In this multifunctional building we can find 13 residential units and five offices. All of the floors are connected with staircase and lift. The Carpark and the private garden with playground are also part of this residential area. This building is based on concrete blocks. Load-bearing, peripheral walls and connecting walls are made of ceramic blocks. A monolitic ceiling construction is the combination of the iron and the concrete. Two types of insulation are used in peripheral walls. The first one is called ETICS, external thermal insulation composite system, made of polystyrene. The second type of insulation is facade cladding system where the main insulation layer is made of mineral wool. The insulation layer is replaced by XPS polystyrene where facade is in contact with the ground. Facade cladding panels are made of cement and wood fibers called Cembrit.
Description
Citation
HORT, M. Polyfunkční dům [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc.Ing. Šárka Šilarová, CSc. - předseda, Ing. Petr Beneš, CSc. - místopředseda, Ing. Tomáš Žajdlík - tajemník, Ing. Andrea Bílková - tajemník, Ing. arch. Luboš Eliáš - člen, Ing. Sylva Bantová, Ph.D. - člen, Ing. Danuše Čuprová, CSc. - člen, Ing. Barbora Kovářová, Ph.D. - člen, Ing. Ondřej Pešek, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-01-27
Defence
Student se představil a představil téma své diplomové práce. - představení situace a umístění objektu - dispozice jednotlivých podlaží - konstrukční a materiálové řešení - vizualizace objektu Otázky oponenta: - instalační šachta a její přístupnost - větrání schodiště - osvětlení schodiště - nutné přirozené osvětlení - chybné zakreslení průvlaků ve stropní konstrukci - nakládání s dešťovými vodami ze zpevněných ploch - únosnost základové půdy - návrh vsakovacího zařízení - řešení nadpraží otvorů, izolace a umístění žaluzií C Student se snažil vcelku velmi dobře reagovat na připomínky oponenta a zdůvodňovat svoje navrhovaná řešení, rovněž na většinu otázek členů komise k předložené práci reagoval velmi dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO