Penzion ve Strážnici

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce řeší návrh samostatně stojícího penzionu ve městě Strážnice. Objekt je situován v západní části Strážnice u lodního přístaviště. Přístup k penzionu je z hlavní komunikace nebo po cyklostezce vedoucí podél řeky. Penzion je navržen na lůžkovou kapacitu 50 osob s možností restaurace pro návštěvníky přístavu i veřejnosti. Součástí objektu jsou parkovací stání a terasa. Penzion je dvoupodlažní s valbovou střechou.V 1NP se nachází restaurace s kuchyní, recepce se zázemím pro zaměstnance a menší pokoje pro hosty. Druhé nadzemní podlaží tvoří apartmány a pokoje. Objekt je zděný s monolitickou stropní konstrukcí. Konstrukce střechy je tvořena z příhradových vazníků. Nedílnou součástí jsou zahradní úpravy s drobnou architekturou. Fasádní úprava je tvořena keramickým cihelným obkladem, škrábanou omítkou s dřevěnými doplňky, které zapadají do okolní krajiny.
Diploma thesis solves proposal of the boarding house in Strážnice. The building is situated in the western part of Strážnice near the boat dock. Access to the pension is from the main road or on the cycling path leading along the city river. The boarding house is designed on a bed of 50 people with the possibility of a restaurant for port visitors and the public. The building has a parking space and terrace. The boarding house is two-storey with hipped roof. In the 1st floor is a restaurant with kitchen, reception with facilities for staff and smaller rooms for guests. The second floor consists of apartments and rooms. The building is brick with monolithic ceiling construction. The roof structure consists of trusses. Integral part of the landscaping with small architecture. The façade finish consists of ceramic brick cladding, scratched plaster with wooden accessories that fit into the surrounding landscape.
Description
Citation
JEŽEK, M. Penzion ve Strážnici [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Prof. Ing. Karel Tuza, CSc. - předseda, doc. Ing. Milan Ostrý, Ph.D. - místopředseda, Ing. Miloslav Novotný - tajemník, Ing. Martin Dvořák - tajemník, Ing. Jan Müller, Ph.D. - člen, Ing. Petr Jelínek, Ph.D. - člen, Ing. Bohuslav Brukner - člen, doc. Ing. Petr Horák, Ph.D. - člen, Ing. Martin Horáček, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-01-27
Defence
Student představil svoji DP na téma Penzion ve Strážnici a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Student s velmi dobrým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a velmi dobře reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO