Dům pro seniory

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se zabývá návrhem novostavby seniorského domu v obci Sazovice. Novostavba je situována na rovinatém terénu v centru obce. Objekt má tři nadzemní a jedno podzemní podlaží. Účelem je vybudovat stavbu pro pobyt seniorů. Část objektu tvoří technické, provozní a skladovací prostory. Zbylé prostory slouží pro bydlení a volno časové aktivity seniorů. Do objektu vedou dva hlavní vstupy ze západní strany, kde se nachází parkoviště a příjezdová komunikace. Zastřešení je řešeno jednoplášťovou plochou střechou s přitížením. Část střešní konstrukce je řešena jako vegetační s terasou.
The diploma thesis deals with the design of a new building of a senior house in the village Sazovice. The new building is situated on flat terrain in the center of the village. The building has three floors and one underground. The purpose is to build a building for seniors' stay. Part of the building consists of technical, operational and storage premises. The remaining space is used for housing. There are two main entrances to the building from the west side, where a car park and an access road is. The roofing is designed with a single-layer flat roof loaded with gravel. Part of the roof construction is designed as a vegetation with a terrace.
Description
Citation
JURÁŇ, V. Dům pro seniory [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Ján Rybárik, Ph.D - předseda, doc. Ing. Ladislav Štěpánek, CSc. - místopředseda, Ing. Ondřej Pilný - tajemník, Ing. arch. Veronika Vacenovská - tajemník, Ing. Alena Vaščáková - člen, Ing. Stanislav Buchta, Ph.D. - člen, Ing. Miroslav Maňas - člen, Ing. Ing. Petr Kacálek, Ph.D. - člen, Ing. Dagmar Donaťáková - člen,
Date of acceptance
2020-01-28
Defence
Student si připravil prezentaci diplomové práce v programu POWERPOINT. Prezentace obsahovala popis a lokalizaci objektu, základní popis objektu s vizualizacemi, dispoziční řešení 1.NP, 2.NP, 3.NP, popis konstrukčního řešení s podélným řezem a popisem materiálů, řešení vytápění s popisem parametrů, řešení vzduchotechniky, vizualizace prvotní a konečné verze objektu. Student si připravil odpovědi v reakci na otázky oponenta. Byly položeny další doplňující otázky: 1) Jaký je rozsah Lehmanova vzorce? 2) Musím splnit požadavky schodiště, pokud mám v objektu výtah? Hodnocení: A Student s dokonalým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a výborně reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO