Penzion

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato diplomová práce řeší projektovou dokumentaci penzionu a obsahuje náležitosti dle platných předpisů. Dům je navržen jako samostatně stojící, nepodsklepený. Má obdélníkový rozměr a je zastřešen plochou jednoplášťovou střechou a sedlovou střechou z příhradových vazníků. Dům má tři nadzemní podlaží s terasou. Ve druhém a třetím nadzemním podlaží je 14 pokojů pro hosty se společenskými místnostmi. V prvním nadzemním podlaží se nachází: kočárkárna, kolárna/lyžárna, recepce, zázemí budovy, wellness, restaurace, kuchyně. V domě je navržen výtah. Dům je zděný s kontaktním zateplovacím systémem. Stropní konstrukce jsou z předpjatých panelů. Dům je navržen na svažitém terénu od jihu na sever.
This diploma thesis solves a project documentation of boarding house and contains appurtenances according to valid regulations. The house is as a detached house, without basement. It has rectangular size and is covered with a flat one coat roof and saddle roof with truss girders. The house has three floors with terrace. On the second and third floor is 14 guest rooms with social rooms. On the first floor is: pram room, bicycle/ski room, reception, utility rooms, wellness, restaurant, kitchen. In the house is designed a elevator. The house is brick with a contact thermal insulation system. Ceiling constructions are from prestressed panels. The house is designed on sloping terrain from south to north.
Description
Citation
KARÁSEK, A. Penzion [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Ján Rybárik, Ph.D - předseda, doc. Ing. Ladislav Štěpánek, CSc. - místopředseda, Ing. Ondřej Pilný - tajemník, Ing. arch. Veronika Vacenovská - tajemník, Ing. Pavel Liška, Ph.D. - člen, Ing. Ing. Petr Kacálek, Ph.D. - člen, Ing. Dagmar Donaťáková - člen, Ing. Rostislav Jeneš - člen, Ing. Miroslav Maňas - člen,
Date of acceptance
2020-01-27
Defence
Student si připravil prezentaci diplomové práce v programu POWERPOINT. Prezentace obsahovala popis lokality a místo stavby penzionu, situaci, dispoziční řešení objektu a základní popis objektu, dispoziční řešení 1.NP, 2.NP a 3.NP, konstrukční řešení s popisem materiálů a vizualizace objektu. Student si připravil odpovědi v reakci na otázky oponenta. Byly položeny další doplňující otázky: 1) Jaké kotevní prvky budou zabudovány do prvků PROPASIV a jak dlouhé prvky budou takto kotveny? Neexistuje lepší řešení z hlediska statiky, provádění a tepelné techniky? Hodnocení: A Student s dokonalým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a výborně reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO