Horský hotel

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Hlavným cieľom diplomovej práce je vypracovanie projektovej dokumentácie pre zhotovenie stavby horského hotela. Objekt je situovaný v obci Tatranská Lomnica, ktorá je súčasťou mesta Vysoké Tatry. Pozemok horského hotela je svahovitý, orientovaný severovýchodne s výhľadom na pohorie Vysokých Tatier. Novostavba je osadená v turisticko-rekreačnej oblasti obce v jej severozápadnej časti. Zo severnej časti pozemku je výhľad na majestátne štíty Vysokých Tatier a najmä na Lomnický štít a z južnej strany na Liptovskú kotlinu. Novostavba je zasadená do lokality s penziónmi a horskými rekreačnými zariadeniami a svojím architektonickým riešením zapadá do okolitej zástavby. Objekt je navrhnutý ako štvorposchodová podpivničená drevostavba zhotovená z masívnych CLT panelov. Objekt disponuje garážovým priestorom v podpivničenej časti a parkovacími státiami, s hlavním prístupom na pozemok zo západnej strany. Fasáda objektu je riešená jako prevetrávaná. Strešná konštrukcia je navrhnutá ako šikmá dvojplášťová prevetrávaná strecha. Projektová dokumentácia je vypracovaná v súlade s aktuálnym znením českých technických noriem, vyhlášok a zákonov. Samotná práca je rozdelená na textovú a výkresovú časť.
The main aim of this diploma´s thesis is an elaboration of the project documentation for the construction of object of mountain hotel, which is situated in the community Tatranská Lomnica which a part of the city High Tatras. The land is quiet gentle orientated on the northeast part. There is a beutiful view on the majestic peaks of High Tatras expecially Lomnický peak and on Liptovská basin from the south parth. The newly-built hotel is located in the turists and recreational location with pensions, and mountain hotels and also by it´s own architectural solution fits into the closest development area. This newly-built object is projected as a wooden construction made of massive wooden CLT panels. The building has four aboveground floors and one underground floor where are situated also parking places. There is a spacious parking lot in front of the object with the main entrance from the western part of the land. The facade and roof construction is projected as iventilated. The roof construction is projected as a pitched roof. The project documentation is procesed in the connection with the czech actual laws, notice and norms. The main work is deviced in to the text part and drawing part.
Description
Citation
KROŠLÁKOVÁ, P. Horský hotel [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc.Ing. Miloslav Bagoňa, Ph.D - předseda, doc. Ing. Libor Matějka, CSc., Ph.D., MBA - místopředseda, Ing. Vendula Kvapilová - tajemník, Ing. Jindřich Woytela - tajemník, Ing. Vojtěch Kostiha, Ph.D. - člen, Ing. Radim Kolář, Ph.D. - člen, Ing. arch. Ivana Košíčková, Ph.D. - člen, Ing. Ing. Barbora Nečasová, Ph.D. - člen, Ing. Pavel Příborský - člen,
Date of acceptance
2020-01-27
Defence
Studentka uvedla svou práci formou prezentace, a to následovně: - Situace stavby - Lokalita a umístění - Architektonické a konstrukční řešení stavby - Půdorysy dotčeného objektu formou studie - Představení dispozice objektu - Zjednodušené řezy - Pohledy dotčeného objektu - 3D vizualizaci stavby Následně studentka zodpověděla a objasnila dotazy a připomínky oponenta práce: - postup návrhu základových konstrukcí, objem potřebného betonu - řešení zásobování baru - výhody a nevýhody zvoleného přesahu střechy v oblasti horských podmínek - posouzení detailů 2D teplotní pole Na připomínky oponenta reagoval student přijatelným způsobem, na otázky položené členy komise k předložené práci odpovídal poněkud nejistě, některé z nich nebyl schopen zodpovědět zcela uspokojivě.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO