Administrativní budova

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se zabývá návrhem novostavby administrativní budovy. Administrativní budova se nachází v okrajové části města Znojma. Stavba je situovaná v zastavěném území, které je využíváno k bydlení a službám. Objekt je řešen jako samostatně stojící, v mírně svažitém území. Jedná se o čtyřpodlažní, podsklepený objekt, ukončený plochou střechou, který má tři nadzemní a jedno podzemní podlaží. V nadzemních podlažích se nachází kanceláře a jim přidružené prostory, zázemí pro zaměstnance a toalety. V třetím nadzemním podlaží se nachází terasa, pro pobyt zaměstnanců v letních měsících. V podzemním podlaží se nachází hromadná garáž s 20 parkovacími místy. Do jednotlivých podlaží je přístup pomocí hlavního schodiště a výtahu. Stavba je navržena jako železobetonový montovaný skelet a je založena na montovaných základových patkách ze železobetonu. Výplňové a vnitřní zdivo je navrženo ze stavebního systému Porotherm.
The final thesis deals with design of new administrative object. The administrative object is located in edge part of Znojmo city. The building is situated in built-up area, which is used for housing and services. The building is accessible as a detached house on a slightly sloping territory. It is a four-storey house with a cellar, terminated by a warm flat roof, which has three-storey and basement. On the above ground floors are located offices and their associated spaces, staff facilities and toilets. On the third floor there is a terrace for employees’ stay in the summer months. On the third floor there is a collective garage with twenty parking spaces too. The individual floors are accessed via the main staircase and elevator. The building is designed as reinforced precast concreate frame and is based on prefabricated reinforced concrete foundation pads. The infill and internal wall are designed from the Porotherm building system.
Description
Citation
KUČERA, F. Administrativní budova [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Solař, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Ivan Moudrý, CSc. - místopředseda, Ing. Bc. Aneta Aya Hnízdilová - tajemník, Ing. arch. Aneta Krejsová - tajemník, Ing. Pavel Liška, Ph.D. - člen, Ing. Monika Manychová, Ph.D. - člen, Ing. Ondřej Fuciman, Ph.D. - člen, Ing. Jan Perla - člen, Ing. Věra Maceková, CSc. - člen,
Date of acceptance
2020-01-28
Defence
Student prezentuje projekt administrativní budovy, prezentace obsahuje: Představení projektu - 4 podlaží, Znojmo, umístění na pozemku Situace stavby - přípojky, inž. sítě Dispozice objektu Konstrukční řešení - základové patky, keramické tvárnice Porotherm, zateplení ETICS, schodiště prefabrikované, prefabrikované průvlaky T a L, panely SPIROLL, ztužující prvky, plochá jednoplášťová střecha s klasickým pořadím vrstev, pochozí terasa s betonovými dlaždicemi, hlavní HI asfaltové pásy, snížení SV kazetovým podhledem s vedením instalací Vizualizace - sjezd do garáže, zpevněné plochy, parkování, barevné řešení fasády, terasa Otázky a připomínky oponenta: Specifikovat skladby parkovacích a zpevněných ploch Odvodnění parkovacích zpevněných ploch, likvidace srážkových vod Uložení komunálního odpadu Výkres základů - chybí liniová drenáž, šachty, prostupy Chybí revizní dvířka u instalačních šachet Volba plechové krytiny Hodnocení: B - Student s velmi dobrým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a velmi dobře reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO