Administrativní budova s výrobnou nábytku

Abstract
Diplomová práca rieši návrh administratívnej budovy s výrobnou nábytku. Stavba je situovaná v Brne v katastrálnom území Horní Heršpice. Objekt je dispozične a konštrukčne rozdelený na dve časti, výrobnú halu a administratívnu časť s hygienickými zázemím pre pracovníkov vo výrobe, s jedálňou pre zamestnancov a s priestormi na vystavovanie nábytku. Výrobná hala je jednoposchodová so skeletovým nosným systémom z lepeného lamelového dreva. Administratívna časť má dve nadzemná poschodia. Zvislé a vodorovné nosné konštrukcie tvoria panely z krížom lepeného dreva. Fasáda objektu je navrhnutá ako vetraná, časť fasády je tvorená cemento-vláknitými doskami a časť dreveným obkladom doplneným o vegetačné panely. Strecha celého objektu je navrhnutá ako jednoplášťová vegetačná.
The aim of this master thesis is to design a building consisting of joiner workshop and administration part of furniture factory. Building is located in Brno, cadastral area Horní Herpšice. In terms of funcion as well as structure is building devided in two parts, joiner workshop and administration part containing hygienic facilities for workers, canteen for employees and furniture showroom. Joiner workshop is single-deck skelet structure made of glued laminated timber. Administration part has two above-grade floors. Cross laminated timber panels are used for vertical and horizontal bearing structures. Building facade is designed as ventilated, partly made of cement fiber boards, partly of timber boarding along with green panels. The building has one-layer green roof.
Description
Citation
NEUNER, J. Administrativní budova s výrobnou nábytku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Doc.Ing. Jiří Pazderka, Ph.D - předseda, doc. Ing. Miloš Kalousek, Ph.D. - místopředseda, Ing. Roman Příborský - tajemník, Ing. Jana Bartlová - tajemník, Ing. Lukáš Daněk, Ph.D. - člen, Ing. arch. Ivana Utíkalová - člen, Ing. Pavel Uher, Ph.D. - člen, Ing. Michal Požár, Ph.D. - člen, Ing. Zdeněk Janík - člen,
Date of acceptance
2020-01-27
Defence
Student prezentoval projekt administrativní budovy s výrobnou nábytku. Student prezentoval architektonické, materiálové a konstrukční řešení objektu. Student reagoval na všechny otázky oponenta. 1) Proč čtvercový průřez sloupů? St: lze řešit i jiným tvarem 2) Výška základového prahu? St: do nezámrzné hloubky 3) Volba osové vzdálenosti sloupů. St: vychází z navržených dispozic haly 4) zakreslení dilatační spáry A Student s dokonalým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a výborně reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO