Administrativní budova

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce byla zpracována jako projektová dokumentace pro provedení stavby. Navrženým objektem je administrativní budova v Praze. Budova má 4 nadzemní a 1 podzemní podlaží. V nadzemních podlažích jsou umístěny kancelářské prostory, v podzemním podlaží byly navrženy garáže. Jako konstrukční systém byl zvolen železobetonový monolitický skelet s průvlaky.
This diploma thesis was prepared as a construction project documentation. The proposed building is an office building in Prague. The building has 4 above-ground floors and 1 underground floor. On the above-ground floors the office spaces are located, while the underground floor is designated as garages. Monolithic reinforced concrete skeleton with beams was chosen as the construction system.
Description
Citation
NUKEYEVA, A. Administrativní budova [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Solař, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Ivan Moudrý, CSc. - místopředseda, Ing. Bc. Aneta Aya Hnízdilová - tajemník, Ing. arch. Aneta Krejsová - tajemník, Ing. Pavel Liška, Ph.D. - člen, Ing. Monika Manychová, Ph.D. - člen, Ing. Ondřej Fuciman, Ph.D. - člen, Ing. Jan Perla - člen, Ing. Věra Maceková, CSc. - člen,
Date of acceptance
2020-01-28
Defence
Studentka předvedla prezentaci projektu administrativní budovy, která obsahuje: Lokalita - Praha Stodůlky, rovinatý pozemek, výměra 4500 m2, okolí pozemku, dostupnost MHD Popis objektu - 4NP, 1PP, obdélníkový tvar, venkovní parkoviště, monolitický žb, ztužující jádro, 3ramenné deskové prefabrikované schodiště, plochá jednoplášťová střecha, zdivo, okna předsazená s trojsklem, zpevněné plochy z betonové dlažby, v kanc prostorech plovoucí lamino, SDK příčky, suterénní stěna z vodonepropustného betonu -> bílá vana Dispoziční řešené 1PP - parkování, TZB, sklad 1NP - kuchyňka, zasedací místnost, kanceláře, WC, open space 2 a 3NP - tiskárny, kuchyňky, kanceláře, WC 4NP - kanceláře, open space, terasa pro volný čas Připomínky a otázky oponenta: Zdůvodnění údajů uvedených v STZ, např. pásem VN, odstraňování, dřevin atd v souvislosti s řešením tohoto objektu Ukládání dešťové vody - řešení retenční nádrže na dešťovku objemu 57 m3 zakreslení v projektu; odtok bude regulován Stavební jáma je zajištěna podzemními monolitickými stěnami Chybí katastrální situace či zakótování směrového osazení stavby vzhledem k hranicím pozemku V KS chybí zakreslení vrstevnic terénu, úpravy v okolí stavby, zakreslení přípojek sítí neúplné, nevhodné Odvodnění podlahy v garážích a sjezdu do garáží je neřešeno, vč. povrchové úpravy vjezdu Větrání místností v 1PP; chybí zakótování jednotlivých stání Vysvětlení účelu místnosti č 1.14 Šířka průchodu mezi předsíně a místností s pisoáry Výškové rozměry podest a mezipodest schodiště vzhledem k návrhu výšek jednotlivých stupňů uvedených v PD Vysvětlení nosného profilu pro předsazení okna navrženého v detailu Hodnocení: D - Na připomínky oponenta reagoval student přijatelným způsobem, na otázky položené členy komise k předložené práci odpovídal poněkud nejistě, některé z nich nebyl schopen zodpovědět zcela uspokojivě.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO