Městský úřad Leopoldov

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cieľom diplomovej práce je návrh Mestského úradu pre mesto Leopoldov s pripojenou knižnicou. Objekt úradu má dve nadzemné podlažia a prevádzka knižnice je navrhnutá jako jednopodlažný objekt. Obe prevádzky sú uvažované s bezbariérovým riešním. Ako konštrukčný systém boli zvolené vápenopieskové tvárnice. Stropy objektov sú prevažne z predpätých stropných panelov. V prvom podlaží Mestského úradu je predpätý panelový strop kombinovaný s monolitickou železobetonovou stropnou doskou. Strecha knižnice je riešená jako plochá vegetačná s terasou. Mestský úrad je zastrešený plochou jednoplášťovou strechou, priťaženou riečnym kamenivom.
The goal of my master‘s thesis is to project a municipality with an attached library in the town Leopoldov. The municipality building has two aboveground floors and the library is designed as a single-floor structure. Both are designed to be barrier-free. The construction system is made out of limestone-sand blocks. The ceilings are mostly made out of prestressed ceiling panels, except for the first floor of the municipality, where the prestressed panel ceiling is combined with monolithic ceiling plates made out of reinforced concrete. The roof of the library is projected as a green roof with a terrace and the municipality has a flat deck roof with river gravel.
Description
Citation
PROSNANOVÁ, D. Městský úřad Leopoldov [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Solař, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Milan Vlček, CSc. - místopředseda, Ing. Bc. Aneta Aya Hnízdilová - tajemník, Ing. arch. Aneta Krejsová - tajemník, Ing. Lubor Kalousek, Ph.D. - člen, Ing. Petra Berková, Ph.D. - člen, Ing. Olga Rubinová, Ph.D. - člen, Ing. Ivan Balázs, Ph.D. - člen, Ing. Věra Maceková, CSc. - člen,
Date of acceptance
2020-01-27
Defence
Studentka představila prezentaci svého projektu Městského úřadu Leopoldov, která obsahovala: lokalita - dopravní napojení, občanská vybavenost, návaznost na okolí, výhody a nevýhody lokality situace - parkování ve vnitrobloku popis objektu - 2NP, ploché střechy dispoziční řešení 1NP - knihovna, propojení s MÚ, oba objekty mají vlastní hyg. zázemí, garáž, síň pro konání akcí, kanceláře 2NP - sídlo vedení města, sekretariát, konferenční a zasedací místnost, denní místnost, terasa, galerie svatební síně, archiv, hyg. zázemí konstrukční řešení - základy ŽB pásy, VPC tvárnice, stropy ŽB deska a spiroll; ploché střechy s říčním kamenivem a vegetační, hlavní schodiště ŽB konzola ze schodišťové stěny, ocelové schodiště ve svatební síni, dřevohliníková okna architektonické řešení - pohledy na fasády, vstupy do jednotlivých částí Otázky a připomínky oponenta: Chybí napojení na dopravní infrastrukturu ve výkrese situace Kam jsou odvodněné zpevněné plochy? Jakým způsobem byl určen počet parkovacích míst? Jakým způsobem je realizováno vyrovnání podkladu pro pokládku TI z EPS na uvedenou rovinatost? Proč výkres základů neobsahuje prostupy jednotlivých profesí? Jaké by byly prostupy? Je vhodná zápustná montáž kotvení EPS u fasády, kde je realizovaný obklad? Hodnocení: B - Student s velmi dobrým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a velmi dobře reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO